MKB COVID-19

Facebook, de reddende engel voor MKB

Inzamelingsactie

Een inzamelingsactie voor je bedrijf komt natuurlijk als geroepen. Maar hoe zet je dit in gang? Ga links van de tijdlijn naar het kopje: “verkennen”. Hier zie je de functie “inzamelingsactie”. Kies voor de optie: “zamel geld in voor jezelf, een vriend of een bedrijf.” Selecteer nu een categorie en locatie en vul een doelbedrag en een einddatum in. Kies vervolgens voor een titel en schrijf een stukje over de aanleiding van de inzamelingsactie. Stel een foto in en klik op “maken”. Het ontvangen geld wordt rechtstreeks op je rekening gezet en van elke transactie wordt € 0,30 aan servicekosten door Facebook geclaimd. Je krijgt ten slotte de mogelijkheid om je inzamelingsactie te delen via Facebook en Instagram.

COVID-19 tag

Wil jij er zeker van zijn dat alle volgers jouw corona updates te zien krijgen? Facebook introduceert de COVID-19 tag! Berichten die voorzien worden van de COVID-19 tag worden getoond op je bedrijfspagina, in het nieuwsoverzicht, bij updates van lokale bedrijven in de COVID-19-hub en in de zoekresultaten. Hiernaast lanceert Instagram de sticker: “steun het MKB”. Individuele personen of bedrijven kunnen hun stories voorzien van deze sticker. Alle stories met deze sticker worden gebundeld en in de verzameling “steun het MKB” weergeven.

Tijdelijke servicewijzigingen

Heb jij je bedrijf door de coronacrisis helaas tijdelijk moeten sluiten? Of is je dienstverlening veranderd en hanteer je tijdelijk afwijkende openingstijden? Maak dan gebruik van de “tijdelijke servicewijzigingen” optie. Ga naar pagina instellingen, pagina informatie en selecteer: “tijdelijke wijzigingen in de dienstverlening”. Zo zien je volgers in een oogopslag waarvoor ze bij jou in deze tijden terecht kunnen.

Giftcards

Een van de manieren hoe klanten jou als MKB’er op het moment kunnen steunen is door het aankopen van een cadeaubon. Deze kan momenteel via Facebook & Instagram onder de aandacht van je volgers gebracht worden. Meld je aan via het platform: rise.ai of sumup. Wanneer je de cadeaubon hebt geïnstalleerd kunnen je volgers deze ontdekken op Facebook of in je Insta profiel en direct een aankoop via rise.Ai of sumup doen.

Bedrijven in de buurt

Momenteel wordt de optie “posts van bedrijven uit de buurt” uitgerold. In deze aparte omgeving worden de meest recente berichten van bedrijven in de buurt weergeven. Op deze manier vinden je (potentiële) volgers sneller informatie over openingstijden, servicemaatregelen en specifieke voorraden.

Subsidieprogramma

Tot slot heeft het Facebook concern een tijd geleden een heus subsidie programma aangekondigd. Er wordt $100 miljoen dollar vrijgemaakt om financiële steun aan het MKB te bieden. Tot 30.000 bedrijven in 30 landen komen in aanmerking voor het programma. De voorwaarden tot inschrijven zijn:

  • Het bedrijf moet over 5 tot 50 medewerkers beschikken
  • Het bedrijf moet langer dan een jaar actief zijn
  • Je bedrijf moet door COVID-19 tegen uitdagingen aanlopen
  • Je moet gevestigd zijn in een locatie waar Facebook actief is

Momenteel worden er alleen aanvragen in de Verenigde Staten geaccepteerd. Meld je hier aan om toekomstige updates over het subsidieprogramma op de voet te volgen.

Wat we met zekerheid kunnen zeggen is dat Facebook & Instagram flink hun best doen om steun te bieden aan het MKB. Je kan zelf aan de slag gaan met het opzetten van een inzamelings- of cadeaubonnen actie, berichten voorzien van een COVID-19 tag, tijdelijke servicewijzigingen doorvoeren en je bedrijf aanmelden voor het subsidieprogramma.

 

Fenna Langeslag
Fenna Langeslag
[email protected]


X