Facebook vereenvoudigt campagnedoelstellingen bij advertenties

Voorheen waren er 11 campagnedoelstellingen beschikbaar bij het aanmaken van een nieuwe advertentie. Facebook geeft aan dat er nog maar 6 doelstellingen beschikbaar gaan zijn in de toekomst. Waar kun je rekening mee houden? Je leest het in onze nieuwe blog.

Minder doelstellingen

Bij het aanmaken van een advertentie waren de hoofddoelstellingen ‘Bereik’, ‘Overweging’ en ‘Conversie’. Binnen die 3 hoofddoelstellingen had je in totaal 11 doelstellingen waaruit een advertentie opgezet kon worden. Met de nieuwe wijziging die Facebook doorvoert worden deze doelstellingen teruggedrongen naar 6. Dit maakt het Advertentiebeheer overzichtelijker. Veel marketeers hadden namelijk moeite met het kiezen van de juiste campagnedoelstelling voor het behalen van optimaal resultaat. Vooral de doelstellingen ‘Bereik’ en ‘Verkeer’ werden vaak verwisseld. Dit zijn natuurlijk twee totaal verschillende doelstellingen. Als deze verwisseld werden, was het bijna onmogelijk om de juiste optimalisatie voor een campagne te kiezen.

De voordelen

Makkelijker een campagnedoelstelling selecteren

Door niet 11, maar 6 doelstellingen aan te bieden bij het selecteren van een campagnedoelstelling gaat het makkelijker worden om een algemeen doel te selecteren en daarmee breed in te zetten om daarna de juiste optimalisatie te selecteren.

Cross-channel

Het wordt vereenvoudigd om de juiste waarde te bepalen als je uiteindelijk je website, app en winkel met elkaar wilt samenvoegen.

Versimpelde uitleg

Tijdens het aanmaken van een advertentie in het Advertentiebeheer is het nu ook fijner om advies te geven over campagnedoelstellingen omdat de uitleg beknopter kan met minder doelstellingen.

Resultaatgestuurde advertentie ervaringen

Om adverteerders te begeleiden naar optimale campagne-instellingen schakelt Facebook over op een op resultaten gebaseerde Advertentiemanager. Met deze Advertentiemanager worden adverteerders actief begeleid om optimaal gebruik te maken van de campagne-instellingen en goed resultaat te behalen.

Wil jij meer weten over deze ontwikkeling in het Advertentiebeheer van Facebook? Of wil je meer weten over betaald adverteren? Neem dan contact met ons op! Onze specialisten helpen je graag verder!

About The AuthorX