user generated content

De focus op user generated content

Insta musea en restaurants met insta proof interieur schieten als paddenstoelen uit de grond. En geef de intitiatief nemers eens ongelijk. User generated content is “the way to go”. Neem bijvoorbeeld 29 rooms, dé ultieme playground voor volwassenen in New York is razend populair. In 29 kamers worden cultuur, creativiteit en ieders eigen verbeelding perfect samengebracht. De samenwerking met verschillende merken zorgt voor een nieuwe manier van brand engagement. Allemaal leuk en aardig, maar even realistisch, hoe pas je dit kleinschalig binnen verschillende branches toe?

In een restaurant of bar

Het interieur van een restaurant of bar is tegenwoordig bijna even belangrijk als het menu. In sommige gevallen is een insta-perfect interieur zelfs nóg belangrijker. Horecagelegenheden spelen hierop in door de ruimte fotogeniek aan te kleden en aantrekkelijke wanden en zitjes nodigen bezoekers uit zo veel mogelijk foto’s te maken. Kleurrijke borden, marmeren tafels, velvet stoelen, neon verlichting, quotes op de muren en planten vormen het decor voor de perfecte Insta pic. Kortom, alles for the gram! Er worden complete blogartikelen geschreven over de meest instagramable hotspots en het platform zelf staat er uiteraard helemaal vol mee. Zet je een fotogeniek hoekje neer, zorgt dit ongetwijfeld voor een hoge betrokkenheid onder de doelgroep, nieuwe content en een hoog bereik. Spiek even bij sketch in Londen, Pink mamma in Parijs en The Streetfood Club in Utrecht. Deze restaurants en bars gingen je al voor.

 

In een hotel

Wie zijn avonden regelmatig met Instagram & Pinterest vult weet dat het platform vol staat met de mooiste getaways. Arabische riads bekleed met mozaïek, knusse zitjes en de meest prachtigste lampen, botanische walhalla’s in Mexico en pittoreske agriturismi in Toscane vormen het toneel voor de mooiste foto’s.

Er is iets veranderd in de hotelbranche. Waar het hotel “back in the days” exclusief aan moest voelen, wordt het tegenwoordig opengesteld voor bezoekers en lokaal publiek. Open ruimtes, ramen, een ruime lobby en een open terras zorgt voor een toegankelijker gevoel voor niet-gasten. Lokale elementen zijn essentieel in het interieur van een hotel. Texturen, kleuren en materialen moeten het verhaal van de omgeving vertellen. Hiernaast zijn goede foto’s voor de online kanalen een must. Deze bepalen deels de uitstraling van het hotel en dat is ook precies wat er op kanalen als Facebook & Instagram versterkt wordt. Een instagram worthy decor en interieur verleent zich perfect voor unieke kansen op het gebied van online marketing. Le Riad Yasmine in Marrakesh, Azulik in Mexico en natuurlijk The Beverly Hills hotel in LA zijn de perfecte voorbeelden van Insta-famous hotels.

 

In een museum

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat scholieren niet echt staan te springen voor een museumbezoek. Musea beschikken nu eenmaal over een saai en stoffig imago maar ook dit is sinds kort verleden tijd. Verschillende ruimtes worden steeds interactiever ingericht en spelen zo in op de (online) wensen van de nieuwe generatie. Waar sommige musea voor één specifieke Insta ruimte kiezen, gaan anderen all-out. In deze kunsthuizen is het niet alleen “fun” de verschillende ruimtes te verkennen maar het is ook nog eens een lust voor het oog. Maar, wat wilt zo’n museum nu eigenlijk precies van ons? Is het geheel gericht op commercie of zit er toch een kunstzinnige gedachtegang achter? Wij vertellen het je.

Deze musea willen namelijk een samensmelting van kunst en de bezoeker zelf uitlokken. Alles in de kamers verleid namelijk tot actie. De felle kleuren, het interieur en attributen zorgen er bijna voor dat de persoon zich gedwongen voelt om deel te nemen aan het spel. Hopelijk kiest de bezoeker en dan ook voor deze activiteit voor altijd vast te leggen en te delen op diverse socials. En ook hier wordt op ingespeeld. Je hoeft namelijk niet meer ongegeneerd op zoek te gaan naar een fotograaf. Photobooths met timers en deelfuncties worden op verschillende plekken als “redders in nood” ingezet zodat de drempel om een foto te nemen helemaal weggenomen wordt. De volgende musea zijn een ware inspiratiebron: WONDR Amsterdam, Supercandy Pop-Up Museum in Köln, The Smile Safari in Brussel en The Museum of Icecream in Oakland.

 

Tijdens een event

Waar het allemaal begon met simpele photobooths, worden tegenwoordig hele Instagram rooms en walls ingericht. Want ja, wanneer jij je eerst een half uur voor de spiegel hebt uitgesloofd, wil je dat natuurlijk wel even vastleggen voor Instagram. Het opmaken van een mooie achtergrond voor deze foto’s kan op verschillende manieren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan muren die van top tot teen bedekt zijn met bloemen (zoals bij de hashtag#onlyonrodeo) of festivals die compleet in het teken staan van Instagram (Coachella). Vergeet geen branded hashtag toe te voegen waardoor de content van je merk op een plaats verzameld wordt.

 

Dus..

We kunnen met zekerheid zeggen dat een investering  in het interieur van je restaurant, bar, hotel, museum of stand geen weggegooid geld is. Het uitlokken van interactie door middel van decoratie past perfect in onze ervaringseconomie. De fysieke wereld wordt langzaam maar zeker aangepast aan de behoefte van de online wereld. Voornamelijk millennials zijn enorm merkbewust en willen een bepaalde status aannemen en dit delen met de rest van de wereld. En dat is wat precies wat jij als merk wilt. Een brede doelgroep die zich identificeert met jouw kernwaarden identiteit. Wil je zelf stappen maken in de look and feel van jouw organisatie? Neem contact op en we nemen graag de tijd voor een interactieve brainstorm!

Fenna Langeslag
Fenna Langeslag
[email protected]


X