Gmail komt met responsieve e-mails

Tijd voor een high five?

Gmail heeft het onvoorstelbare aangekondigd: binnen een paar weken zal Gmail eindelijk responsieve e-maildesigns ondersteunen, ongelofelijk maar waar! Gmail was al jaren een doorn in het oog voor menig e-mail marketeer. Deze ontwikkeling is dus geweldig nieuws voor zowel marketeers als voor nieuwsbrief ontvangers.

Gmail komt met responsieve e-mails. In een kort bericht op de Google Apps developer blog kondigt Gmail aan dat responsieve e-mail vanaf eind september voor haar klanten beschikbaar zal zijn.

Later this month, you’ll be able to use CSS media queries with Gmail to ensure that your message is formatted the way you intended, whether it’s viewed on a computer, a phone in portrait mode, or a tablet in landscape mode. You’ll be able to change styles based on width, rotation, and resolution, allowing for more responsive formatting to optimize your email for every device.

Wat gaat veranderen?

Een responsieve e-mail bevat CSS media Queries. Deze Queries kun je aan de code van je e-mail toevoegen zodat het template zich automatisch aanpast aan de breedte en de resolutie van je apparaat. Voorheen ondersteunde Gmail deze optie niet waardoor er veel tijd en hoofdpijn verloren ging in het optimaliseren van templates voor Gmail.

Nu Gmail belooft dat het ontwerpen van e-mails gemakkelijker wordt, zal er meer tijd overblijven om de vele andere aspecten van e-mailmarketing te optimaliseren.

Tijd voor een high five?

Voordat alle e-mail marketeers van hun stoel springen en elkaar een high five geven, is eerst nog meer informatie van het Gmail-team noodzakelijk. Zo zal het gebruiken van webfonts ook na deze update waarschijnlijk niet mogelijk zijn en het is nog niet duidelijk of deze update gelijk voor apps van toepassing zal zijn. Maar voor nu zijn we blij: het is een belangrijke stap in de goede richting!

Paolo Garske
Paolo Garske
[email protected]


X