zoekmachine adverteren

De nieuwe Google Ads beeldextensies

Meer opvallen met je tekstadvertenties in het Google zoeknetwerk? Maak dan gebruik van de nieuwste functionaliteit binnen Google Ads: de beeldextensie. Wat is de beeldextensie en hoezo zou je deze inzetten? Je leest het in deze blog!

Wanneer je een zoekopdracht uitvoert in Google is de kans groot dat je bovenaan de zoekpagina en onderaan de zoekpagina tekstadvertenties van Google Ads ziet. Deze tekstadvertenties zijn in het algemeen gericht op de woorden uit je zoekopdracht. De kwaliteit van de advertentie, de kwaliteit van de bestemmingspagina en het bod bepalen onder andere de positie van je advertentie t.o.v. andere adverteerders. Uiteraard wil je als adverteerders zo hoog mogelijk staan tegen zo laag mogelijke kosten, zo krijg je immers de meeste clicks en vaak ook de waardevolste clicks.

Google Ads beeldextensie

Onlangs heeft Google een nieuwe functionaliteit toegevoegd waarmee je als adverteerder kan opvallen in de zoekresultaten, zelfs als je niet de eerste of tweede positie hebt verkregen. De nieuwe beeldextensie stelt adverteerders in staat om twee afbeeldingen (in twee formaten) per campagne toe te voegen. Deze afbeelding geeft Google dan rechts naast de advertentie weer in de zoekresultaten zoals in het onderstaande voorbeeld.

 

Voorwaarden en praktische tips

Het inrichten van de beeldextensie is heel eenvoudig maar je moet wel rekening houden met een aantal voorwaarden. Om in aanmerking te komen voor de beeldextensie moet het account een goede reputatie hebben op het gebied van naleving van het beleid, het account is al meer dan 90 dagen actief en bepaalde (adult) accounts komen helemaal niet in aanmerking.

Daarnaast is het van belang om vooral relevante afbeeldingen in beide beeldverhoudingen (1 x 1 en 1,91 x 1) te gebruiken. Verder is het natuurlijk belangrijk dat de inhoud van de afbeelding aansluit bij de inhoud van de campagne of advertentiegroep, zo is de afbeelding ook van toegevoegde waarde voor de gebruiker. Klik hier om de volledige lijst van voorwaarden en praktische tips in te zien.

Wil je meer weten over Google Ads beeldextensies of heb je hulp nodig bij het inrichten van deze extensie? Neem dan contact met ons op!

Paolo Garske
Paolo Garske
[email protected]


X