google-update-805x475

Google updates: geen reviews meer in AdWords, video’s in Google My Business en nog meer…  

Leer de nieuwste mogelijkheden van google

Google zit natuurlijk niet stil. De afgelopen jaren hebben ze al verschillende aanpassingen doorgevoerd. Recentelijk zijn er ook een aantal zaken veranderd. Wij sommen op:

AdWords reviews gestopt

Wie zich weleens heeft beziggehouden met adverteren op Google zal de extra feature ‘advertentie-extensies’ zijn tegengekomen. Met deze feature kun je de standaard advertenties binnen Google verreiken met extra informatie. Deze extra informatie is vrij uiteenlopend. Van prijzen, locaties, telefoonnummers tot highlite- en website-extensies. Google heeft onlangs de advertentie-extensie ‘reviews’ verwijderd. De review-extensie liet adverteerders reviews inladen van derde partijen.

Video-uploads in Google My Business

Wanneer er binnen Google gezocht wordt op de naam van een bedrijf is de kans groot dat er in de zoekresultaten informatie wordt getoond van het desbetreffende bedrijf. Deze informatie wordt geregeld via Google Mijn Bedrijf.

Als bedrijfseigenaar heb je invloed op deze informatie. Naast het instellen van telefoonnummers en openingstijden is er ook een mogelijkheid om foto’s te uploaden. Deze foto’s geven een impressie van jouw bedrijf. Tot voor kort was het alleen mogelijk om foto’s te uploaden, maar in een tijd waarin video een steeds grotere rol speelt heeft Google besloten om het mogelijk te maken video’s te kunnen uploaden. Je kunt video’s van 30 seconden over je bedrijf uploaden om je bedrijf te ‘promoten’.

Zoekwoorden toevoegen via app

Als marketeer was het zeer irritant: het niet kunnen toevoegen, aanpassen of verwijderen van zoekwoorden in de Google AdWords app. Deze frustratie behoort echter tot de verleden tijd. Iedereen kan nu lekker onderweg via de app dat ene zoekwoord verwijderen als het te veel geld kost en slecht presteert.

Page-speed wordt rankingfactor

Voor de SEO-specialisten onder ons is dit geen nieuws, maar Google heeft recentelijk zelf naar buiten gebracht dat page-speed een rankingfactor wordt. Zelf noemt Google het de ‘Speed Update’ en zal in beginsel alleen websites treffen die de langzaamste ervaring hebben voor gebruikers. Iedereen krijgt in ieder geval tot juli 2018 de mogelijkheid om je website sneller te maken. Benieuwd hoe jouw website presteert? Onderstaande tools kunnen helpen met een indicatie.

 

Google stop met integratie Merchant Center feeds voor BigCommerce, PrestaShop en Magento

Iets langer dan een jaar geleden stelde Google het mogelijk om via e-commerce platforms BigCommerce, PrestaShop en Magento een directe connectie tussen de product catalogus en Google Merchant te leggen. De connectie zorgde ervoor dat er een feed werd aangeleverd vanuit de shop naar Google Merchant. Deze functie zal echter vanaf 20 maart 2018 komen te vervallen. Je zal dus zelf aan de slag moeten met het opstellen van de feed of gebruik maken van feed tools.

Conclusie

Ga je aan de slag met AdWords of heb je al campagnes draaien met review extensies? Verreik je advertenties met andere extensies zoals plaats, telefoonnummer en highlites. Wil je meer onder de aandacht komen met je bedrijf? Plaats dan eens een video in Google Mijn Bedrijf. Zorg er tevens voor dat je pagina snel laadt, want Google heeft van paginasnelheid een rankingfactor gemaakt.

Robin Sluysmans
Robin Sluysmans
[email protected]


X