Haal meer verkeer en leads uit Google Mijn Bedrijf!

Google Mijn Bedrijf stimuleert niet alleen de vindbaarheid van je bedrijf, je kunt ook je online reputatie verbeteren door reviews te verzamelen, clicks naar je website genereren en direct klantencontact verkrijgen door clicks op je telefoonnummer. In deze blog ontdek je een aantal tips en tricks waarmee je je Google Mijn Bedrijf pagina omtovert tot een echte verkeer- en leadgenerator. Heb je nog geen Google Mijn Bedrijfs pagina? Ga dan naar https://www.google.com/intl/nl_nl/business/  en maak gratis een pagina aan!

Zorg voor volledige gegevens

In veel gevallen zijn de Google Mijn Bedrijf gegevens niet volledig ingevuld. Dat is een gemiste kans want de volledigheid van je gegevens is van invloed op de score van je Google Mijn Bedrijf pagina en daarmee dus ook op je online vindbaarheid. Wil je zeker weten dat je alle relevante data hebt verwerkt in je pagina? Ga naar je Google Mijn Bedrijf pagina en check of de volgende data aanwezig is:

– Bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer & openingstijden.
– Bedrijfscategorie, services, afspraaklink en eventueel menu.
– Een korte omschrijving van je bedrijf.
– Verschillende bedrijfsfoto’s en het bedrijfslogo.

Verzamel reviews op Google Mijn Bedrijf

Een Google Mijn Bedrijf pagina met een groot aantal positieve reviews trekt de aandacht van de klant en zorgt tevens voor een stukje extra vertrouwen in je bedrijf. Als een groot aantal mensen een goede review heeft achtergelaten is dat immers een signaal dat veel mensen tevreden zijn voor je producten of diensten. Om die reden is het van groot belang om zoveel mogelijk goede reviews te verzamelen.

Uiteraard zullen er altijd mensen zijn die proactief een review achterlaten. Helaas zal het overgrote deel van de mensen dit niet doen. In deze groep zit dus de meeste potentie om te groeien in reviews. Deze groep mensen moeten gestimuleerd worden om een review achter te laten, het liefste zo eenvoudig en snel als mogelijk. Dat kan onder andere gerealiseerd worden door een link te genereren waarmee klanten direct op de review pagina terechtkomen. Deze link kan vervolgens verwerkt worden in e-mailcampagnes en e-mailcommunicatie met je klanten, social media, de website en alle andere relevante kanalen. De link kun je als volgt genereren:

  1. Zoek in de browser naar je eigen Google Mijn Bedrijf pagina.
  2. Klik op op Reviews > Een review schrijven.
  3. Kopieer de URL in de adresbalk.
  4. Tip: verkort je link met bitly.com 

Meet clicks vanuit Google Mijn Bedrijf

Wanneer je actief gebruik maakt van Google Mijn Bedrijf wil je natuurlijk in kaart brengen in hoeverre dit bijdraagt aan de resultaten van je website. Om dit te doen is het noodzakelijk om een UTM-code in je website link in Google Mijn Bedrijf  te verwerken. Zo kun je het verkeer vanuit Google Mijn Bedrijf als apart kanaal meten in Google Analytics. Volg de onderstaande stappen om dit te realiseren. 

  1. Ga naar https://ga-dev-tools.appspot.com/campaign-url-builder/ 
  2. Vul bij source ‘Google’ in en bij medium ‘Organic’ 
  3. Vul een campagne naam naar wens in, bijvoorbeeld ‘Google Mijn Bedrijf’
  4. Kopieer de nieuwe URL en plak deze als URL in Google Mijn Bedrijf. 

Wil je aan de slag met je Google Mijn Bedrijf pagina maar kom je er zelf niet helemaal uit? Geen probleem, wij helpen jou graag verder. Neem hier contact met ons op of stuur een e-mail naar het onderstaande e-mailadres.

Paolo Garske
Paolo Garske
[email protected]


X