Marketing manager

Het belang van een Marketing Manager

Een Marketing Manager is de rots in de branding op de marketingafdeling, dat is algemeen bekend. Loop je ergens tegenaan? Geen idee hoe je iets het beste kan aanvliegen? Daarvoor kun je altijd terecht bij de Marketing Manager. Maar, wat is nou precies het belang van deze topsporter in ons marketingvak? Lees snel verder om erachter te komen.

 

Spin in het web

Een Marketing Manager is de spin in het web. Hij of zij is diegene die een strategie in verschillende onderdelen verdeeld en hiervoor de juiste mensen aansluit én aanstuurt. Hij of zij is een intelligente duizendpoot met organisatorische en commerciële talenten. Het is de bewaker van het marketingplan, en daarmee zorgt hij/zij er dus ook voor dat de doelstellingen worden behaald. Ook hebben ze kennis van zowel online als offline marketing en oog voor design. Ze zijn verantwoordelijk voor het analyseren van de gegevens en het bewaken van budgetten. Hierbij hoort snel schakelen tussen alle betrokken partijen, om er zo voor te zorgen dat iedereen weet wat er verwacht wordt. De Marketing Manager zet de route uit, en rent samen met het team naar de finish. Als de doelen worden gehaald, mag dit natuurlijk ook gevierd worden.

 

Behapbare taken

Heeft een plan bijvoorbeeld als doel 20% meer verkopen realiseren? Dan zorgt de Marketing Manager ervoor dat de vakspecialisten zoals de Copywriter, Webdesigner, SEO Marketeer en Social Media Marketeer weet wat hen te doen staat. Er wordt gezocht voor behapbare taken en doelen, zodat iedere specialist in zijn of haar kracht wordt gezet en kan bijdragen aan het groter geheel. Ook als zaken even minder goed gaan is de Marketing Manager de persoon om je te helpen dit op te lossen.

 

Aanspreekpunt

De Marketing Manager draagt hierbij dus ook de verantwoordelijkheid voor het eindproduct. Hij of zij is dus voor de professionals het aanspreekpunt, maar ook de opdrachtgever kan alle zorgen en doelen naar hen uitspreken. De Marketing Manager zorgt er op zijn of haar plaats dan weer voor dat er innovatieve ideeën op tafel komen. Dit gaat hand in hand met strategische sessies, brainstorms, pitches en presentaties. Alles om ervoor te zorgen dat iedereen er een tevreden gevoel aan overhoudt en alles eruit is gehaald wat erin zit.

Een diverse functie met veel verantwoordelijkheden, maar ook met ontzettend veel resultaat. Het is een baan met winst als stip op de horizon, voor zowel het bedrijf als voor jezelf!

Britt Nijssen
[email protected]


X