Gen Z

Hoe communiceer je anno 2024 met Gen Z?

Gen Z is een generatie die is opgegroeid met memes, TikTok en cancel culture. Ze zijn kritisch en sceptisch, en ze hebben een sterke voorkeur voor authentieke en relevante content. Als je wilt communiceren met deze generatie, is het belangrijk om niet te cringen. Dat wil zeggen: geen ouderwetse marketingtrucs gebruiken, geen onnodige jargon gebruiken, en geen inhoud maken die niet relevant is voor hun interesses. Lees verder om te ontdekken hoe je ze kunt aanspreken zonder hen af te schrikken én tegelijkertijd een verbinding kunt maken.

In ons eerdere blog artikel over de communicatie rondom Gen Z leer je de verschillende betekenissen van de emoji’s en Engelse ‘slang’. Dit keer nemen we je mee in nieuwe technologieën, de veranderde waardes van Gen Z en een Gen Z-proof manier van communiceren.

De digitale revolutie

Gen Z krijgt de ene na de andere nieuwe technologie mee en raken ermee vertrouwd. En dát is te merken aan de manier waarop ze communiceren.

 • Virtual reality (VR) en augmented reality (AR)
  Deze technologieën worden steeds populairder voor entertainment, gaming en onderwijs. Gen Z is de eerste generatie die is opgegroeid met deze technologieën en gebruiken ze met alle gemak.
 • Social media-platforms
  Er zijn een aantal sociale media-platforms opgekomen die populair zijn bij deze generatie, zoals TikTok, BeReal, Reddit, Discord, etc.. Deze platforms bieden nieuwe manieren om met elkaar in contact te komen en te communiceren.
 • Chatbots
  Chatbots worden steeds vaker gebruikt voor klantenservice en marketing. Generatie Z is gewend om met chatbots te communiceren, en ze zijn er vertrouwd mee. Wees dus ook niet bang om Chatbots voor deze doelgroep in te zetten!

De nieuwe generatie denkt anders

De wereld verandert snel, en ook de generatie die zich nu ontwikkelt, Gen Z, denkt anders dan eerdere generaties. Ze zijn opgegroeid in een wereld waarin technologie een steeds grotere rol speelt, en ze zijn zich bewuster van de impact die hun consumptie heeft op het milieu en de samenleving.

 • Duurzaamheid
  Ze zijn zich bewuster van de impact van hun consumptie op het milieu. Ze zijn meer geneigd te kopen van bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.
 • Sociale rechtvaardigheid
  Deze generatie is bezorgd over sociale rechtvaardigheid en inclusiviteit. Ze zijn meer geneigd te kopen van bedrijven die zich inzetten voor deze waarden.
 • Authenticiteit
  Gen Z waardeert authenticiteit in merken en influencers. Ze zijn meer geneigd te vertrouwen op merken die authentiek zijn en die waarden uitdragen die ze zelf belangrijk vinden.

De toekomst van communicatie: Gen Z-Proof

Generatie Z is de toekomst. Ze zijn de generatie die de wereld zal veranderen. Als je wilt dat je boodschap gehoord wordt door hen, moet je je communicatie aanpassen aan hun behoeften.

 • Gebruik visuele inhoud
  Deze generatie is visueel ingesteld. Gebruik daarom veel afbeeldingen en video’s in je communicatie en marketing.
 • Wees interactief
  Gen Z is gewend aan interactieve ervaringen. Maak gebruik van VR, AR en andere interactieve technologieën om je communicatie en marketing aantrekkelijker te maken.
 • Wees authentiek
  Gen Z is kritisch en sceptisch. Wees daarom authentiek en transparant in je communicatie en marketing.

Gen Z is niet alleen de generatie van morgen, maar ook van vandaag. Als je wilt dat ze naar je luisteren, moet je hun wereld begrijpen. Volg de nieuwste technologische trends, steun duurzaamheid, omarm gelijke kansen en wees gewoon jezelf. Gen Z is oprecht en jij moet dat ook zijn. Gebruik interactieve content om hen te bereiken. Alleen dan kun je echt met deze bijzondere generatie in contact komen en samen de toekomst vormgeven! Meer weten of hulp nodig met het begrijpen van deze generatie? Het team van MijnMarketing.com staat klaar om je te helpen!

Larissa Pörteners
[email protected]


X