Marketing Duitsland

Hoe een magazine invulling geeft aan jouw storytelling strategie

Het uitbrengen van een eigen magazine is een geweldige manier om verhalen over én door jouw bedrijf te delen met (potentiële) klanten en medewerkers. Wist je dat een geprint magazine maar liefst 70% van de Nederlandse bevolking bereikt? Hoe je een magazine toepast in je storytelling strategie leggen we je in deze blog haarfijn uit!

Een speciaal visitekaartje
Dat rechthoekige kaartje in de binnenzak van je jas vertelt maar een klein deel over jezelf en je bedrijf. Een magazine geeft je alle ruimte voor de verhalen die het succes en de motor achter het bedrijf benadrukken. Kennismaking met een klant? Sollicitatiegesprek met een nieuwe medewerker? Geef een magazine mee. Dat oogt professioneel en geeft impact. Zo kan de toekomstige klant of collega zich op een ontspannen manier nóg meer verdiepen in jouw bedrijf. En laten we eerlijk zijn: een klein visitekaartje stoppen we zo weg in onze tas. Zo’n mooi vormgegeven magazine blijft aan je vingers plakken en heeft een lange houdbaarheid.

Tijd voor een magazine
Je kunt om verschillende redenen een magazine uitbrengen: om een bijzonder jubileum of de lancering van een nieuw product te vieren of omdat je je klanten en personeel regelmatig op de hoogte wil houden over de laatste ontwikkelingen binnen de organisatie.

Geef je bedrijf een gezicht
Vul je tijdschrift niet alleen met succesverhalen en positieve reacties van relaties. Pronken mag, want daar werk je hard voor, maar geef ook een kijkje in de keuken. Wie zijn die fantastische mensen achter de schermen? Wat is hun drijfveer? Laat ze vertellen over hun werk. En is er misschien ruimte voor ludieke content zoals een fotocollage van een bedrijfsuitje? Houd de insteek van het magazine in je achterhoofd en kijk wat past.

Zowel online als offline inzetbaar
Met de tastbare, gedrukte versie van je magazine bereik je alle klanten in je portfolio. Maar zet je het magazine online, dan deel je jouw verhaal met de wereld. Ook kun je artikelen in je magazine nog eens doorplaatsen op je social media kanalen. Win-win dus!

Wil jij een magazine uitbrengen voor jouw bedrijf maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag!

Femke Jongen
[email protected]


X