Kenmerken website

Hoe ziet de website van nu eruit?

Ieder heeft zijn of haar mening over hoe een website eruit moet zien, maar een website voldoet volgens onderzoek aan enkele belangrijke kenmerken. In dit blog leggen wij je uit wat deze kenmerken zijn.

 

Functioneel en responsief design

De uitstraling van de website is belangrijk en over smaak valt niet te twisten. Echter, mag het design van een website nooit voorrang krijgen op functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Een goed design ondersteunt de inhoud en accentueert de belangrijke zaken. Design mag niet de overhand krijgen. Drukke pagina’s met te veel kleur, tientallen knoppen of te veel afbeeldingen leiden de bezoeker af van het doel van de pagina. Tegenwoordig is ongeveer de helft van al het internetverkeer via de mobiele telefoon en dit zal in de toekomst alleen maar toenemen. Het is daarom belangrijk dat de website volledig responsief is, alle schermen en apparaten moeten toegankelijk zijn.

 

Gebruiksvriendelijkheid

Het hebben van een gebruiksvriendelijke website is van belang. Door het gebruik van een functioneel design oogt de site rustig en zal dit de user experience ten goede komen. Een gebruiker moet zo min mogelijk hoeven nadenken op de website. Wanneer dit namelijk gebeurt, ontstaat er bij de gebruiker keuzestress en is er een grote kans dat de gebruiker de website verlaat.

 

Vertrouwen

Een goede website beschikt over een duidelijk doel, een goede structuur en inhoud, een functioneel design, is responsief op elk schermformaat te bekijken en is erg gebruiksvriendelijk. Echter, zolang je geen bewijs levert van wat je verkoopt of beweert, zullen je bezoekers uiteindelijk afhaken. Door te laten zien dat je een goede partij bent en dat ze je kunnen vertrouwen, zullen websitebezoekers eerder iets van je durven kopen.

Enkele manieren om meer vertrouwen te krijgen van de bezoeker:

  • Reviews
  • Wees persoonlijk
  • Autoriteit uitstralen
  • Deel kennis
  • Toon resultaten

Met bovenstaande facetten staat de blauwdruk voor jouw website en kun je aan de slag met de belangrijkste zaken voor een goede website van nu. Succes!

Melvin Klaare
Melvin Klaare
[email protected]


X