Instagram shopping is er eindelijk voor MKB en influencers!

Goed nieuws! MKB en influencers krijgen er een nieuw verkoopkanaal bij! Per 9 juli kan iedereen met een zakelijk account via Instagram een e-commercefunctie activeren. Voorheen konden alleen de hele grote merken en ondernemingen Instagram Shopping gebruiken. Een belangrijke ontwikkeling voor elk bedrijf dat zich met e-commerce wil bezighouden! Met behulp van advertenties kunnen ze het bereik campagnematig nog meer vergroten.

Mensen zijn altijd naar Instagram gekomen om te winkelen en nieuwe producten te ontdekken. 70% van de winkelliefhebbers wendt zich tot Instagram voor het ontdekken van producten. 87% van de mensen zegt dat influencers hen hebben geïnspireerd om een ​​aankoop te doen.

De voordelen van Instagram Shopping op een rijtje:
1. Jouw productaanbod komt in Instagram in een apart tabblad. Aan de achterkant dien je de productfeed in te richten met gedetailleerde product- en prijsinformatie.
2. Als bedrijf dien je de producten op Instagram taggen vanaf een website waarvan ze de eigenaar zijn en die ze verkopen, om een ​​’consistente en vertrouwde winkelervaring’ te bieden.
3. Afrekenen is een systeemeigen functie waarmee mensen snel, gemakkelijk en veilig producten kunnen kopen zonder de app te verlaten.

Aanmelden voor Instagram Shopping kan vanaf 9 juli. Je wordt op de hoogte gebracht wanneer de producten zijn goedgekeurd en je kunt vervolgens starten met het taggen van je producten. Als ze niet worden goedgekeurd, ontvang je van Instagram ook een duidelijke reden waarom en welke actie nodig is.

Heb je hulp nodig bij Instagram shopping? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Monique Bours
Monique Bours
[email protected]


X