Instagram Statistieken

Toegang tot Instagram statistieken?
Om toegang te krijgen tot Instagram statistieken moet je jouw persoonlijke profiel omzetten naar een bedrijfsprofiel. Door dit te doen, krijg je toegang tot verschillende informatie bijvoorbeeld het aantal weergaven van je Instagram post. Ook kunt u zien hoeveel personen je bericht bereikt en hoe vaak er op de link van je website wordt geklikt.

Weergaven
De statistiek ’Weergaven’ staat voor het aantal keer dat je posts zijn weergegeven. Je kunt ook het aantal Instagram profielweergaven zien. Dit laat zien hoeveel unieke accounts jouw bedrijfsprofiel bezocht hebben.

Bereik
De statistiek ‘Bereik’ geeft het aantal unieke Instagram accounts weer dat je berichten en verhalen heeft bekeken. ‘Weergaven’ en ‘bereik’ lijken misschien hetzelfde, maar er is een verschil. Als 2 personen uw account allebei 5 keer bekijken dan geeft Instagram bij ‘weergaven’ 10 weer en bij ‘bereik’ 2.  Bereik is dus belangrijk als je veel individuele personen op Instagram wilt bereiken.

Website klikken
‘Websiteklikken’ staat voor het aantal klikken naar links die je hebt toegevoegd aan de omschrijving van je bedrijfsprofiel. Het is dus erg handig om in te kunnen zien hoeveel mensen er via Instagram op jouw website komen. Het geeft dus weer hoeveel verkeer je aantrekt via dit sociaal netwerk.

Volgers
Om je volgers te kunnen inzien klik je op het kopje ‘Meer weergeven’ naast het sub kopje ‘Volgers’ in het overzicht met statistieken. Dan krijg je bovenaan je totale aantal volgers te zien en het aantal Instagram accounts dat je account is gaan volgen in de afgelopen 7 dagen. Daaronder zijn een aantal demografische gegevens te vinden over je volgers zoals: geslacht, leeftijd, locatie en de dagen en uren wanneer je volgers het meest actief zijn. Deze informatie is heel erg handig in na te gaan of je de juiste mensen bereikt en om posts in te plannen op het juiste moment. Post wanneer je doelgroep online is!

Wil je meer weten over Instagram statistieken? Of zou je je social media naar een hoger niveau willen tillen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

About The Author

Inge Curfs
Inge Curfs
[email protected]


X