Instagram Stories, nu nóg uitgebreider!

Voortaan producten verkopen via Instagram Stories

Enkele weken geleden kon je in ons blog lezen hoe je via Instagram producten tagged in je posts en hoe dit bijdraagt aan het genereren van meer verkopen. Vandaag een nieuw blog waarin we de uitbreiding van deze functie graag aan je uitleggen. Sinds vandaag is er een update beschikbaar waarmee je producten kan verkopen via Instagram Stories.

Het onderdeel Stories, dat valt onder het social media kanaal Instagram, is het ‘afgekeken’ broertje van Snapchat. In deze functie kunnen er, net als in Snapchat, verhalen worden verteld door de gebruikers met de opties om aan dit verhaal allerlei filters toe te voegen. 

Instagram gaat nog een stapje verder. Bedrijven krijgen binnenkort de optie om via Stories producten te verkopen. Momenteel wordt deze functie nog getest door Instagram zelf. Dit doen ze door voor enkele grote bedrijven, zoals Louis Vuitton, Adidas en Aritzia, deze functie wel al beschikbaar te stellen.

Verkopen via Insta Stories houdt in dat wanneer je een product extra onder de aandacht wil brengen, hier een productsticker aan wordt toegevoegd. Deze sticker is niet meer dan een icoontje met daarin een winkeltas. Door te klikken op dit icoontje, wordt de gebruiker doorgestuurd naar de webpagina. Op deze manier komen mensen dus extra snel in de webshop van het bedrijf terecht. Aan de hand van dit ‘zie-tik-shop-principe’,  wordt online shoppen nog sneller en makkelijker.

 

Instagram product tagging

 

Dewi Smeets
Dewi Smeets
[email protected]


X