Integreer video in jouw online marketing strategie!

Steeds meer bedrijven integreren video in hun belevingsmarketing strategie. Dit is maar goed ook, want uit onderzoek is gebleken dat 30% van de tijd die online wordt gespendeerd, bestaat uit het kijken van video’s. Naar verwachting zal video marketing in 2020 goed zijn voor 80% van al het marketing verkeer. Dus, is jouw bedrijf nog niet actief bezig met video marketing? Beter laat dan nooit! Volg de onderstaande ontwikkelingen en jouw bedrijf is weer helemaal up-to-date!

Nieuwsbrief

Dagelijks worden er miljoenen e-mails verstuurd en sommige zullen uiteindelijk eindigen in de inbox van jouw (potentiële) klant. Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw e-mail eruit springt? Uit onderzoek is gebleken dat wanneer het woord “video” aan het onderwerp van een mailing wordt toegevoegd, de open rate met 19% wordt verhoogd! Dat is het proberen waard!

Landingspagina

Het toevoegen van een video aan de landingspagina van jouw bedrijf kan de algehele conversie tot 80% verhogen! 90% van de klanten merkt namelijk dat video’s helpen tijdens het koopbeslissingsproces. In plaats van bijvoorbeeld het lezen van een gebruiksaanwijzing geven klanten de voorkeur aan het bekijken van een video.

Instagram Stories

Een aantal maanden geleden verdween een Instagram Story binnen 24 uur uit de applicatie. Instagram heeft hier iets nieuws op uitgevonden. Sinds kort is het namelijk mogelijk Instagram Story video’s vast te zetten aan jouw bedrijfsprofiel. Op deze manier kan een lead in een oogopslag zien wat de beste beelden uit jouw bedrijf zijn. Hiernaast blijft Instagram vernieuwen en zal het op den duur mogelijk worden meer creativiteit toevoegen aan jouw Stories.

Live video’s

Stel, je organiseert een evenement. Jouw grootste groep social media fans zal dan hoogstwaarschijnlijk niet fystiek aanwezig zijn. Dit komt omdat je hoogstwaarschijnlijk ook volgers uit andere landen hebt. Maar, waarom zou je deze groep ook niet laten genieten van jouw evenement? Er is tegenwoordig een hele grote groep die vanuit hun luie stoel graag live evenementen bekijkt vanaf een smartphone. Instagram, Twitter en Facebook beschikken al over de live video functie. Maak hier dan ook actief gebruik van! Wijs tijdens jouw evenement een iemand aan die verantwoordelijk is voor alles rondom social media. Zorg dat deze persoon in contact komt met het publiek. Stel vragen, beantwoordt opmerkingen en zorg dat iedereen van jouw evenement kan genieten!

LinkedIn Video

Finally! Het is zo ver. LinkedIn heeft het eindelijk mogelijk gemaakt om native video’s via een statusupdate te delen. Iedereen kan vanaf nu video’s vanaf mobiel & desktop plaatsen! Klik rechts naast het foto icoontje op video en start vandaag nog met het plaatsen van video’s!

Dus, wil jij pro worden in online marketing? Integreer dan zeker video’s in de marketing strategie van jouw bedrijf! Voeg het woord “video” toe aan het onderwerp van een nieuwsbrief en voeg video’s toe aan de landingspagina van jouw website. Zet hiernaast video’s actief in op social media. Gebruik Instagram Stories, zend live video’s uit vanaf een evenement en plaats video’s op LinkedIn!

Fenna Langeslag
Fenna Langeslag
[email protected]


X