Wat is er anders in Magento 2.2: de nieuwste versie?

– Schone en vernieuwde code
– Snellere laadtijden (mede door varnish cache)
– Gebruiksvriendelijkere interface
– Meer betaalmogelijkheden
– Veiliger platform

 

Wat is er nieuw in Magento 2.2?

Naast de destijds grote veranderingen blijft Magento sleutelen aan haar systeem. Met de release van Magento 2.2 in september 2017 zijn er weer enkele belangrijke updates toegevoegd. We sommen de belangrijkste op:

Social Shopping

Met Magento 2 is het mogelijk om via de gratis module ‘Social shopping’ eenvoudig je assortiment op Facebook te plaatsen. De module creëert een pagina met producten. Klikt iemand op je producten dan wordt diegene doorgestuurd naar de corresponderende productpagina op je website.

Geavanceerde reporting

Dankzij de module ‘Advanced Reporting’ heb je nu nog beter inzicht in hoe je webshop presteert. Met de geïntegreerde module kun je inzicht verkrijgen in de bestverkochte producten. Ook is het mogelijk om in te zien hoeveel orders er vanuit een bepaalde regio of periode zijn geplaatst. Daarnaast krijg je inzicht tot op het niveau van regio, status en orderwaarde wat je producten, orders en klanten doen. Een grote marketing kans dus.

 

Verbeteringen aan het platform

Er is door Magento veel gewerkt aan het opschonen en verbeteren van de code. Daarbij is de support voor PHP 5.6 en Varnish 3 komen te vervallen. In plaats daarvoor is ruimte gemaakt voor PHP 7.1, Varnish 5 en MySQL 5.7.

Meer veiligheid

Ook op het gebeid van Veiligheid heeft Magento enkele aanpassingen doorgevoerd. Het is nu mogelijk om een koppeling te leggen met Signifyd. Een applicatie voor fraudedetectie en fraudepreventie.

Verbeteringen in performance

Magento heeft ook op het gebied van performance een aantal verbeteringen doorgevoerd. Zo is de technische structuur aangepast, kunnen er meer dan 300 items in je winkelmandje worden toegevoegd zonder dat dit effect heeft op de sitesnelheid en kan de webshop geïndexeerd worden terwijl klanten door de website browsen.

Robin Sluysmans
Robin Sluysmans
[email protected]


X