Website optimaliseren

Is mijn WordPress website geoptimaliseerd?

Om de aandacht van bezoekers te krijgen is een snelle website een absolute must! Het optimaliseren van de snelheid van je website is hierdoor van groot belang. Ook op strategisch gebied speelt de snelheid van je website mee. Zo houdt Google tegenwoordig rekening met de snelheid van je websites bij het bepalen van je positie in de zoekresultaten. Ontdek de mogelijkheden voor jouw website!

Waarom is mijn website traag?

Probleem 1: Je webhosting werkt niet goed
Voor je WordPress website zijn er duizenden hosting aanbieders. De prijzen variëren van enkele tientjes per jaar tot meer dan 250 euro per maand. Ga niet voor de laagste prijs. Een (te) goedkoop hosting pakket kan namelijk de reden zijn dat je website niet goed werkt, traag en misschien zelfs wel onveilig is.

Probleem 2: Je gebruikt te veel plugins (max. 20)
Voor bijna elke functie is er een WordPress plugin beschikbaar. Tenminste, dat is de wens van veel gebruikers. Met deze strategie wordt dan ook snel voor een kleine website optimalisatie of aanpassing naar een bijpassende plugin gezocht. Dit heeft als gevolg dat er WordPress websites zijn met meer dan 40 plugins. De kans is groot dat veel plugins dezelfde functie(s) uitvoeren. Het resultaat? De website wordt traag, noodzakelijke updates gaan mis en vaak werken de plugins niet goed samen.

Probleem 3: Je thema heeft te veel functies
Een WordPress thema kiezen is niet makkelijk, zeker niet voor de beginnende WordPress gebruiker. De (gratis) thema’s die je via het WordPress dashboard kan installeren, bieden geen duidelijke voorbeelden en hebben minder functies dan thema’s die je op andere plekken kan kopen. Daarnaast worden er ook via andere websites ‘complete’ thema’s aangeboden. Maar deze zijn vaak zo compleet dat je met de installatie vaak functies installeert die je eenvoudige website niet nodig heeft. Het gevolg? Minder flexibiliteit en vaak ook een trage website.

Welke website optimalisaties zijn er mogelijk?

Algemeen
De meeste algemene functies in een WordPress websites zijn goed en hoeven dus niet aangepast te worden. Dingen die je wel kunt optimaliseren zijn het kiezen van installeren van goede plug-ins en thema’s. Je kunt de installatie van een plug-in voor een zoekmachine optimaliseren en daarnaast is er nog de mogelijkheid om de standaard e-mailfunctie in WordPress te vervangen.

Security
WordPress zelf, de plugins en de thema’s worden door verschillende developers en bedrijven ontwikkeld. Er zijn dus enorm veel mensen betrokken bij het maken van de software naar je website. Naast deze enorme betrokkenheid van verschillende mensen kunnen hackers makkelijk op zoek gaan naar veiligheidsproblemen in je website, omdat de code van je website ‘open source’ is. Het beveiligen van je website is dus een belangrijk onderdeel. Je kunt je website beveiligen door gebruik te maken van een veilig hosting platform, een web application firewall configureren en regelmatige updates uitvoeren voor de plugins en de thema’s.

Snelheid
Iedereen wil een snelle website. Jij als website-eigenaar, je bezoekers, maar ook zoekmachines zoals Google. Ondanks dat WordPress een snel Content Management Systeem (CMS) is, kunnen thema’s, plugins en hosting je website behoorlijk vertragen. Goede keuzes en configuraties maken het verschil. Het inschakelen van een website cache en snelle WordPress hosting verbetert de snelheid. Daarnaast kun je alle afbeeldingen optimaliseren én kun je binnen de HTML-broncode je hele website optimaliseren.

Moeite met alle knelpunten in kaart brengen? Wij helpen je graag verder!

Om te bepalen wat je moet optimaliseren en wat het resultaat is van je optimalisaties raden wij aan om een nulmeting te doen. Met deze meting breng je namelijk de knelpunten naar boven. Weet jij niet waar je moet beginnen? Wij helpen je graag een handje met ons ’10 stappenplan’ en vertellen je waar je op moet letten tijdens deze nulmeting. Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact met ons op!

Melvin Klaare
Melvin Klaare
[email protected]


X