Facebook live shopping

Je nieuwe favoriete manier om te shoppen: Facebook live shopping!

Hoe zou jij het vinden als je de nieuwste trends van het seizoen in real time zou kunnen bekijken? Live gepresenteerd zodat je meteen kunt zien hoe iets uitziet als je het ‘aan’ hebt. Je kunt direct vragen stellen over de pasvorm, hoe de maat valt of van welk materiaal een item is. En dit allemaal vanuit thuis. Ideaal, nietwaar?!

Live shopping Facebook combineert het plezier van een live video met het gemak van online winkelen. Je kunt op een interactieve manier artikelen verkopen, rechtstreeks in contact komen met kijkers en potentiële klanten werven. Als je producten verkoopt via live shoppen op Facebook, kun je tijdens je livevideo je producten uitlichten en demonstreren. De klant kan live in de stream een artikel aanklikken en afrekenen, zonder Facebook te verlaten.

Voordat je aan de slag kunt gaan met Facebook live shopping moet je eerst ervoor zorgen dat je jouw shop op Facebook goed hebt ingesteld. Daarnaast is het belangrijk dat je live shoppen instelt in het handelsbeheer, zodat je een productafspeellijst kunt maken. In deze afspeellijst kun je producten uit je winkel taggen, uitlichten en links toevoegen zodat klanten deze rechtstreeks kunnen kopen.

Een productafspeellijst maken

Een productafspeellijst is een verzameling van producten die je uitlicht tijdens de livevideo.

 1. Ga naar ‘handelsbeheer’.
 2. Klik in het linker menu, onder promoties, op ‘live shoppen’.
 3. Klik op ‘afspeellijst maken’ en bekijk het pagina overzicht live shoppen. Klik op ‘volgende’.
 4. Selecteer de producten die je wilt uitlichten in je productafspeellijst. Onder volgorde afspeellijst kun je de producten verslepen en in de volgorde plaatsen waarin je wilt dat deze worden weergegeven tijdens je livevideo. Klik op ‘volgende’.
 5. Geef je afspeellijst een naam en voeg een optionele link toe om weer te geven tijdens je livevideo. Klik op ‘volgende’.
 6. Controleer de details en klik op ‘afspeellijst maken’.
 7. Selecteer of je nu live wilt gaan of later vanaf de Facebook-website of Facebook-app.

Live gaan op computers

 1. Ga naar je Facebook-pagina. Klik in het gedeelte maken op ‘live’. Nu kom je bij de tool live producer.
 2. Ga naar het tabblad live shoppen en schakel live shoppen in.
 3. Klik onder een afspeellijst selecteren op ‘mijn afspeellijst kiezen’ en vervolgens op ‘opslaan’. De producten uit je afspeellijst worden weergegeven onder artikelen uitlichten, zodat je deze kunt delen in je livevideo.
 4. Geef onder bericht een titel op voor je video. Klik op ‘live gaan’ als je klaar bent.

Je producten uitlichten met Facebook live shopping

 1. Klik nadat je je livevideo bent gestart op ‘uitlichten’ onder het product of de link die je wilt weergeven aan je kijkers.
 2. Als je een ander product wilt uitlichten, klik je op ‘niet meer uitlichten’ en vervolgens op ‘uitlichten’ onder het nieuwe product. Deze effectieve methodes kunnen helpen je uitzending en datgene wat je kijkers te zien krijgen te optimaliseren.
 3. Je kunt op ‘volgend product’ klikken om van het ene naar het andere product te gaan. Een andere optie is klikken op ‘producten bekijken’ en vervolgens op ‘uitlichten’ naast het product dat je wilt weergeven.
 4. Als je klaar bent met je livevideo, klik je onderaan op je scherm op ‘beëindigen’. Nu kun je de livevideo plaatsen op de tijdlijn van je pagina. Zo kunnen kijkers de video opnieuw bekijken.

Live gaan op mobiele apparaten

 1. Ga naar de Facebook app en klik bij bericht maken op ‘live’. Kies daarna voor de optie ‘live shopping’.
 2. Klik op ‘mijn afspeellijst kiezen’.
 3. Selecteer de afspeellijst die je wilt gebruiken en klik op ‘klaar’.
 4. Klik op ‘livevideo starten’ als je klaar bent op live te gaan.

Je producten uitlichten

 1. Klik nadat je de livevideo bent gestart op ‘producten bekijken’ om te kijken welke producten beschikbaar zijn om uit te lichten of om de volgorde te bekijken van de producten in je afspeellijst.
 2. Klik op ‘beginnen met uitlichten’ om je eerste product te delen. Je kunt slechts één product tegelijk uitlichten.
 3. Je kunt op ‘volgend product’ klikken om van het ene naar het andere product te gaan.
 4. Als je klaar bent met je livevideo, klik je onderaan op je scherm op ‘beëindigen’. Nu kun je de livevideo plaatsen op de tijdlijn van je pagina. Zo kunnen kijkers de video opnieuw bekijken.

Helaas is deze live shoppen functie nog niet beschikbaar in Nederland en is Facebook dit nog aan het testen in Amerika. Houd onze Facebookpagina in de gaten voor de laatste updates omtrent het live shoppen in Nederland. Heb je vragen of hulp nodig bij Facebook? Neem dan gerust contact met ons op!

Sabine Brouns
[email protected]


X