LinkedIn, 2019 bring it on!

LinkedIn Objective-Based Advertising.

Met deze update die in 2019 volledig zal worden uitgerold gaat de campaign manager van LinkedIn volledig op de schop. De objective based campaign manager is speciaal ontworpen om campagnes in te richten en de impact van de campagne te meten. Deze beta versie legt de basis voor het optimaliseren van campagnes op basis van doelen welke mid 2019 volledig zal worden uitgevoerd. Iets dat ondernemers en online marketeers reeds kennen uit het advertentieprogramma van Facebook.

Advertenties optimaliseren op basis van doelen is voor online marketeers een droom die werkelijkheid wordt. Website bezoekers, leads of video views de LinkedIn campaign manager past de mogelijkheden aan op basis van het door jouw geselecteerde doel. Zo krijg je advertentievormen te zien die jouw advertentiedoel het beste ondersteunen.

Wat verandert er?

 

  1. Gemakkelijk navigeren
   Een herkenbaar issue voor ondernemers en marketeers die geregeld werken met het advertentieprogramma van LinkedIn, het is niet het meest gebruiksvriendelijke. Maar LinkedIn belooft beterschap. De verschillende stappen die normaal gevolgd dienen te worden verdwijnen daarvoor in de plaats een ‘easy-to-navigate’ flow. Test het zelf in de beta versie.
  2. Een nieuw ‘forecasting’ panel
   Voor online marketeers zal dit bekend voorkomen vanuit de eveneens blauwe tegenhanger Facebook. Met het forecast panel wordt een voorspelling gemaakt van je verwachte resultaten bij de door jouw ingestelde doelgroep, looptijd en budgetten in vergelijking met gelijke campagnes en advertenties.Een echte must-have voor online marketeers en nu ook beschikbaar in LinkedIn
  3. Live advertentie preview
   De live advertentie preview geeft je een voorproefje van de door jou opgestelde advertentie. Super handig als de visual toch niet binnen de marges valt of om op het laatste moment die spelfout uit de advertentie te halen.

Bekijk hier deze video van LinkedIn waarin de nieuwe campaign manager geïntroduceerd wordt.

Objective-Based Advertising vormt de basis voor aanstaande LinkedIn innovaties voor 2019 waardoor het gemakkelijk wordt om advertenties te plaatsen en doelen te bereiken. Wij zijn benieuwd naar het moois wat LinkedIn ons in 2019 nog zal brengen.

Mandy Groeneveld
Mandy Groeneveld
[email protected]


X