LinkedIn adverteren: de beste tips en de basis uitgelegd!

Met het adverteren op LinkedIn kun je potentieel zeer interessante, zakelijke doelgroepen bereiken. Maar hoe dan precies?

LinkedIn telt ruim 4,4 miljoen maandelijks actieve Nederlandse gebruikers. Dit maakt LinkedIn een zeer interessant kanaal om met een zakelijke doelgroep in contact te komen. Met behulp van goede berichten, artikelen, links of foto’s te plaatsen kun je al een groot bereik realiseren, zeker wanneer bericht viraal gaat.

Door het adverteren op LinkedIn bepaal je zelf wie jouw boodschap te zien krijgt: van een zeer brede doelgroep tot een hele specifieke. Verhoog je naamsbekendheid, trek hoogwaardige leads aan of bouw een relatie op. Zorg daarnaast voor een goede mobiele landingspagina, want 57% van de gebruikers bekijkt LinkedIn op z’n telefoon.

Advertentieproducten

In enkele eenvoudige stappen kun je jouw eerste LinkedIn-campagne al hebben staan. LinkedIn biedt drie manieren aan om te adverteren. Voor twee van de drie opties is een LinkedIn-bedrijfspagina verplicht. Je adverteert in die gevallen namens de gekoppelde bedrijfspagina. De beheerder van de bedrijfspagina dient je eerst toe te voegen voordat je kunt adverteren via de betreffende bedrijfspagina.

Gesponsorde content

Kies voor gesponsorde content wanneer je gericht wilt adverteren met advertenties die worden getoond in de LinkedIn-feed.

Blog-Linkedin

– Adverteer namens je bedrijfspagina.
– Publiceer content op de plek die het meest door bezoekers wordt bekeken: de LinkedIn-feed.
– Stuur mensen door naar je website of verzamel leads met een leadformulier op LinkedIn.
– Creëer nieuwe advertenties of kies bestaande berichten van je bedrijfspagina.

Tekstadvertenties

Zorg voor desktopverkeer met eenvoudig te maken tekstadvertenties. Een bedrijfspagina is niet nodig.

blog-linkedin2

– Adverteer zonder bedrijfspagina.
– Publiceer content op de desktopversie van LinkedIn (dus niet op mobiel)
– Stuur mensen door naar je website of LinkedIn-pagina.
– Creëer advertenties bestaande uit een kop (25 tekens), een beschrijving (75 tekens) en een kleine vierkante afbeelding.

Gesponsorde InMail

Verstuur gerichte berichten naar personen die belangrijk zijn voor jouw bedrijf.

blog-linkedin3

– Adverteer namens jezelf of één van je connecties.
– Publiceer content in de berichtensectie van je (potentiële) contacten.
– Stuur mensen door naar je website middels een actieknop.
– Creëer berichten bestaande uit een onderwerp (60 tekens), een bericht (geen maximaal aantal tekens) en een afbeelding.
– Personaliseer je bericht door een dynamische aanhef te gebruiken.
– Voeg eventueel een banner toe (646×220 pixels maar 1200×628 pixels werkt ook prima) die de boodschap ondersteund.
– Maak verschillende versies aan (een banner met veel tekst, een banner met weinig tekst)  om te meten wat het best werkt voor jouw doelgroep.

Doelgroep

De doelgroep kies je in alle gevallen op basis van carrièregegevens, bedrijfsinformatie, opleiding, interesses en/of demografie. Ondanks dat er een stuk minder segmentatie-opties zijn dan bijvoorbeeld Facebook heb je binnen no-time een hele brede of zeer specifieke (zakelijke) doelgroep te pakken. Kies eventueel ook ervoor om ‘doelgroep uitbreiden’ in te schakelen. LinkedIn zal de advertenties dan ook aan vergelijkbare personen weergeven.

blog-linkedin4

Budget

Evenals adverteren via Google of Facebook kun je met LinkedIn ook adverteren op basis van zowel CPC (Cost Per Click) als CPM (Cost Per Mille). dit is interessant voor je lead-generatie als voor je branding campagnes. Het minimum-klikbudget is €10,- per dag en indien je campagne een maximum-budget heeft kun je dit ook instellen. Mocht je doelgroep zo specifiek zijn dat de €10,- per dag niet besteed kan worden dan betaal je minder.

Het kan ook voorkomen dat de dagelijkse kosten van de campagne tot 20% hoger uitvallen. LinkedIn werkt met een veilingsysteem waarin geldt dat het hoogste bod nooit meer dan 1 cent hoger is dan het tweede bod. Het minimum CPC of CPM bod voor tekstadvertenties bedraagt €2-, in het geval van gesponsorde content hangt het minimum bod af van de geselecteerde doelgroep.

Betaling

Betaling van het klikbudget kan op LinkedIn middels een Creditcard of Bankpas. Je koppelt deze aan je account en vervolgens worden automatisch kosten in rekening gebracht op de kaart wanneer er op een advertentie wordt geklikt of wanneer deze wordt weergegeven.

LinkedIn Insight Tag

Stuur je mensen via de advertentie naar je website? Meet dan hoeveel leads de advertentie heeft gegenereerd middels de LinkedIn Insight Tag. De Tag plaats je door een script aan de code van je website toe te voegen. Stel vervolgens eenvoudig binnen LinkedIn de doelen in.

Ga jij adverteren via LinkedIn?

Adverteren via LinkedIn is zeker niet voor iedereen weggelegd. Toch kan het zeker een interessante toevoeging zijn. Zeker wanneer je een zakelijke doelgroep wilt bereiken kunnen goede resultaten geboekt worden. Helaas zijn de opties nog niet zo uitgebreid als Facebook en Google, maar dat maakt het adverteren via LinkedIn ook weer eenvoudiger. Wil jij graag de zakelijke markt benaderen maar twijfel je of je wel goed bezig bent? Neem contact op met ons voor een vrijblijvend gesprek!

Monique Bours
Monique Bours
[email protected]


X