NIEUW! LinkedIn Stories

Stories, wie kent ze niet. Ze zijn ondertussen misschien wel populairder dan het plaatsen van een ‘normaal’ bericht. Het is dan ook geen verassing dat ook LinkedIn een stories optie heeft gelanceerd. Sinds gisteren is deze functionaliteit uitgerold in Nederland. YES! Sterker nog, we zijn het eerste Europese land dat aan de slag mag met deze functie. #winning

De stories functie werkt op LinkedIn vrijwel hetzelfde als op Instagram en Facebook. Je neemt een mooie foto of video en plaatst deze als story. Na 24 uur zal deze story automatisch van je profiel verwijderd worden. Ben je altijd zeer benieuwd wie je story allemaal bekeken heeft? Ook dat kun je in LinkedIn gewoon zien!

Hoe LinkedIn Stories precies in zijn werk gaat? Je klikt linksboven op het rondje met het +-teken. Zo kom je in je camera terecht. De rest spreekt waarschijnlijk voor zich. Je kunt zelf een foto of video opnemen, maar je kunt ook een foto of video uploaden vanuit je eigen fotoalbum. In vergelijking tot Instagram kun je op LinkedIn een video van 20 seconden plaatsen. Op Instagram is dit 15 seconden. En de stickers? Geen paniek! Ook LinkedIn Stories bevat de mogelijkheid customized stickers toe te voegen.

We kunnen ons voorstellen dat het even wennen is om een informele functie als stories in te zetten op een zakelijk platform. Echter biedt dit juist talloze mogelijkheden. Zo kun je d.m.v. een kijkje achter de schermen de professionele kant van je bedrijf laten zien en is het een uitermate geschikt middel om je community uit te breiden. Alles om de B2B-markt te bereiken.

Wil je graag aan de slag gaan met LinkedIn Stories maar weet je niet precies hoe of ben je op zoek naar inspiratie welke content je het beste kunt delen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze social marketeers gaan vol enthousiasme aan de slag om deze nieuwe tol in te richten voor jouw bedrijf.

Dewi Smeets
Dewi Smeets
[email protected]


X