nieuwe wordpress versie

Maak kennis met de nieuwste WordPress versie: 5.5

WordPress is al jarenlang een geliefd CMS onder websitebouwers. Maar liefst 30% van alle websites is gebouwd met WordPress. Niet gek, want het platform kent vele voordelen en blijft zichzelf ontwikkelen. Recentelijk heeft WordPress dan ook haar nieuwste versie gelanceerd, WordPress 5.5. Binnen deze nieuwe versie, Eckstine genaamd, zijn er met name verbeteringen doorgevoerd op het gebied van snelheid, zoekmogelijkheden en veiligheid. Alles over de verbeteringen lees je in dit blog.

Lazy-loading (snelheid)

Berichten en pagina’s laden sneller door het gebruik van lazy-loading. Fotografie kan een website maken of breken, maar zorgt er soms ook voor dat een website traag laadt. Zeker bij het gebruik van veel of grote afbeeldingen. Dankzij lazy-loading worden afbeeldingen pas ingeladen op het moment dat een afbeelding in beeld komt, dus wanneer je er overheen scrollt. Iets waar de snelheid van de website ruim van profiteert!

XML sitemaps (zoeken)

Een voordeel van WordPress is dat het platform goed werkt voor zoekmachines. Om deze samenwerking met zoekmachines te verbeteren, introduceert WordPress een standaard functionaliteit, XML sitemaps genaamd. XML sitemaps zijn voor zoekmachines van belang omdat ze helpen bij het aangeven welke pagina’s van belang zijn. Deze sitemaps konden voorheen alleen gegenereerd worden met plugins van derden. Iets wat met de komst van WordPress 5.5 niet langer nodig is!

Plugins updaten (veiligheid)

Een website gebouwd in WordPress maakt in de meeste gevallen gebruik van verschillende plugins. Deze extra modules dienen zo nu en dan geüpdatet te worden. Dit om over de meest veilige en up-to-date versie te beschikken. In vorige WordPress versies moest men dit handmatig doen. Vanaf versie 5.5 kan per plugin ingesteld worden of deze automatisch geüpdatet moet worden. Let er wel op dat bij het updaten van plugins code kan conflicteren. Dit kan resulteren in een website die niet meer 100% naar behoren functioneert. Het is dan ook aan te raden om het onderhouden en updaten van een website uit te besteden of om na updaten alles zelf zeer secuur te checken.

Kortom, een website in WordPress 5.5 biedt nog meer mogelijkheden en voordelen dan waarover de vorige versie al beschikte. Ben jij benieuwd wat een geüpdate versie van jouw WordPress website voor jou kan betekenen of heb je nog geen website, maar is dit wel iets wat je graag wilt verwezenlijken? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op en we gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden van WordPress voor jou en jouw bedrijf!

 

 

 

Robin Sluysmans
Robin Sluysmans
[email protected]


X