Meer offline interacties met online advertenties

Tips & tricks om offline verkopen en bezoeken te stimuleren!

   

Hoewel de online markt steeds groter wordt, vonden dit jaar nog zo’n 90% van alle verkopen wereldwijd in een fysieke winkel plaats. Om meer bezoekers naar je winkel of bedrijfslocatie te trekken moet je mensen laten weten waar je bedrijf zich bevindt en de producten/diensten tonen die aansluiten bij de desbetreffende zoekopdracht. Google biedt verschillende tools om meer fysieke bezoeken te stimuleren, in deze blog sommen we een aantal mogelijkheden op.

Lokaal online adverteren

Advertentiesystemen zoals Google AdWords, Bing & Facebook bieden de mogelijkheid om online advertenties lokaal weer te geven. De precieze targeting kan tot in detail gespecificeerd worden. Zo kun je advertenties richten op een provincie, gemeente, stad of zelfs een bepaalde radius. Hierdoor kun je als bedrijf inspelen op de behoefte van een lokale zoekopdracht. Daarnaast kun je lokale zoekwoorden zoals stadsnamen of namen van regio’s in je zoekwoordenlijst en advertentieteksten opnemen. Dit zorgt ervoor dat je advertenties ook daadwerkelijk getoond worden bij een relevante, lokale zoekopdracht.

Stimuleer offline bezoeken met locatie-extensies

Locatie-extensies in Google AdWords en Bing worden onder advertenties weergegeven en geven informatie over de locatie van je bedrijf. Wanneer bijvoorbeeld iemand op zoek is naar een kapper in het centrum van Amsterdam kan er dus een advertentie verschijnen met de adresgegevens van een kapper in dat gebied. Zodra iemand op een locatie-extensie klikt opent Google Maps en kan de gebruiker de routebeschrijving naar de locatie openen.

 

 

Adverteer enkel tijdens openingstijden

Voor een heleboel bedrijven kan het interessant zijn om enkel tijdens openingstijden te adverteren. Zoekopdrachten van lokale aard zijn vaak gekoppeld aan een directe behoefte, in dat geval kan het interessant zijn om enkel te adverteren wanneer je bedrijf ook daadwerkelijk geopend is. Een andere optie is om buiten de openingstijden andere advertentieteksten te gebruiken of telefoonnummers niet te tonen.

Adverteren op Google?

Aan de slag met SEA? Tijd voor een kennismaking!
Vul hieronder je gegevens in en wij nemen geheel vrijblijvend contact met je op.

Categorie: Online Advertising

Tags:

Plaats een reactie