mm-blog-banner-Pinterest-1140x457

Nieuw: gesponsorde Pins via Pinterest!

Pinterest, het platform met een groeiend publiek van 200 miljoen maandelijkse gebruikers waarvan 80% via mobiel en 175 biljoen pins al bewaard zijn. Je zult hier de meest uiteenlopende doelgroepen vinden. Van millennials tot Generatie X. De manier waarop ze gebruik maken van Pinterest kan anders zijn, maar ze gebruiken het allemaal om te ontdekken, zich te laten inspireren, het namaken of uitproberen van bijvoorbeeld nieuwe recepten.

Afgelopen week was er een uniek moment voor de Nederlandse markt. Pinterest liet een beperkt aantal grote merken toe om te adverteren. Tot nu toe mochten dit maar een paar Internationale landen.

Modemerk Scotch & Soda, Allerhande en KARWEI zijn live met Pinterest advertising. KARWEI is hiermee de eerste binnen de categorie Home & Deco in Nederland. Allerhande is één van de eersten binnen de Food & Drinks categorie. Scotch & Soda is hiermee een van de eerste binnen de categorie Mode. Als een van de eersten lieten ze een campagne draaien en met resultaat!

Scotch & Soda scoorde vijftigduizend views met een paar tientjes advertentiebudget. Pinterest werkt volgens een veiling op basis van CPM waarbij je een dagbudget en een looptijd instelt. Na het instellen hiervan koppelt Pinterest je uiting aan een bijpassende interessegroep. In het geval van Scotch & Soda gaat het om geïnteresseerden in damesmode.

Vijftigduizend views! Hoe dan? Om je campagne op Pinterest te targetten, wil je beginnen met letterlijk het verbreden van je horizon. Bereik meer Pinners die mogelijk op zoek zijn naar merken zoals die van jou door de reeks zoekwoorden of interesses die je target, uit te breiden.

Gebruikers op Pinterest zijn namelijk big-time planners. Ze gebruiken Pinterest om momenten van groot en klein te plannen. Voor je nieuwe Pins plaatst, kun je nadenken met welk doel je Pins plaatst. Zo kun je meer personen bereiken op Pinterest door te adverteren tijdens belangrijke nationale momenten. Of het nu is om alles voor te bereiden voor Valentijnsdag, Carnaval of Pasen, ze gebruiken Pinterest om nieuwe ideeën te ontdekken en op te slaan. Elke Pin vertegenwoordigt een idee die Pinners later kunnen uitproberen. Je kunt anderen inspireren of helpen.

Wanneer je een gepromote pin-advertentiecampagne maakt in de advertentiemanager, start je met het maken van een campagne. Campagnes zijn het hoogste niveau van de structuur van de advertenties en bevatten de advertentiegroepen en gepromote Pins. Bedenk welk advertentiedoel je voor ogen hebt voor je begint. Dit kunnen zijn:

  • Merkbekendheid opbouwen: Vertel een verhaal over je merk of campagne.
  • Betrokkenheid creëren: Inspireer personen om verder te klikken op een Pin, om zo de volledige Pin te bekijken.
  • Verkeer genereren: Zorg dat mensen doorklikken naar de website waar ze meer info vinden over desbetreffende Pin.
  • Conversies: Verander Pinners naar kopers.

Hopelijk rolt het platform zich snel verder uit voor de kleinere merken, want het leent zich perfect voor awareness- en verkeer campagnes mits je daar passende content voor inzet. Het advertentieplatform is vooralsnog beperkt beschikbaar in Nederland en België. Enkel bedrijven die eerder al internationale campagnes op het beeldprikbord lanceerden, komen op dit moment in aanmerking voor toegang.

Monique Bours
Monique Bours
[email protected]


X