verpakking

Onderscheid je met een unieke verpakking!

“Good things come in small packages.” En hoe leuk is het wanneer dat pakket volledig aansluit op jouw huisstijl en/of product? Dat er veel mogelijk is qua drukwerk wisten we natuurlijk al, maar heb je er ook wel eens bij stil gestaan dat je cadeautjes, gadgets en producten kunt verpakken in een gepersonaliseerde verpakking? In deze blog laten we zien wat er onder andere mogelijk is.

Product-specifieke verpakkingen

Wanneer je een fysiek product aanbiedt aan de consument, wil je natuurlijk dat de verpakking het visitekaartje is. Wanneer je een verpakking naar eigen smaak en stijl kunt laten opmaken, is er wel een lang eisenlijstje waaraan de productverpakking moet voldoen. Op de verpakking zul je namelijk duidelijk moeten maken wat de inhoud van de doos is. Dat kan met behulp van foto’s of tekst. Wanneer het pakket voedingsmiddelen of -supplementen bevat, is het van belang om de ingrediënten te vermelden. Verder dient de productverpakking voorzien te zijn van een barcode. De maat van de verpakking kan volledig aangepast worden op de inhoud. Moet de verpakking goed opvallen in een winkelschap met gelijksoortige producten? Zorg dan voor een eyecatcher. Een felle kleur werkt bijvoorbeeld erg goed, maar wat dacht je van foliedruk? Een glanzend, metaalachtig laagje trekt al snel de aandacht van de consument.

Merk-specifieke verpakkingen

Verkoop je meerdere producten die qua grootte erg op elkaar lijken? Dan kun je kiezen voor een merk-specifieke verpakking. Je laat dan één verpakking ontwerpen die de huisstijl van jouw bedrijf uitdraagt. De merknaam is voor de verpakking belangrijker dan de inhoud. Vooral horeca zal veel gebruik maken van dit soort verpakkingen. Denk bijvoorbeeld aan hamburgerdoosjes en kartonnen drinkbekers.

Een andere soort merk-specifieke verpakking kan een algemene doos zijn, in de huisstijl, waar je allerlei soorten giveaways in kan doen. Twee repen chocola, een doosje bonbons of een klein flesje wijn zouden allemaal in eenzelfde doos kunnen passen.

Sleeves

Een andere optie om een productverpakking te personaliseren is door middel van een sleeve. Een sleeve kun je gebruiken wanneer je een product hebt dat al in een degelijke verpakking zit, maar waar je zelf je logo en huisstijl aan wilt toevoegen. Deze sleeve, of wikkel, komt om de bestaande productverpakking heen.

Heb jij je laten inpakken? Je kunt het je qua vorm en concept zo gek niet bedenken! Ben je zelf ook op zoek naar een geschikte verpakking? Wij luisteren graag naar jouw wensen en denken met je mee over de beste oplossing! Neem vrijblijvend contact met ons op om te zien wat wij voor jou kunnen betekenen.

About The Author

Ivo Nouwen
Ivo Nouwen
[email protected]


X