Registreer je merk

Registreer nu je merk met 75% subsidie

Als ondernemer weet je ongetwijfeld hoe belangrijk het is om je creatieve ideeën, producten en diensten te beschermen tegen imitatie en misbruik. Het vastleggen van deze rechten kan een (financiële) uitdaging zijn, vooral voor kleine bedrijven. Overweeg jij om jouw merk of idee vast te leggen? Tot 8 december 2023 kun je gebruik maken van een aantrekkelijke subsidie die tot 75% van de kosten voor merk- of modelregistraties dekt.

Wat is het Intellectueel Eigendomsrecht (IE-recht)?

Stel je voor: een schild dat jouw unieke ideeën, producten en diensten beschermt tegen imitatie en misbruik. Dat is precies wat het Intellectueel Eigendomsrecht (IE-recht) voor jouw MKB-onderneming kan betekenen. Het omvat diverse rechten, zoals merkrecht (voor logo’s, handelsnamen, en slogans), modelrecht (voor productontwerpen), auteursrecht (voor creatieve werken), en octrooirecht (voor uitvindingen).

Waarom zijn IE-rechten belangrijk?

 1. Bescherming tegen imitatie
  Met IE-rechten heb jij het exclusieve recht om je ideeën en producten te gebruiken, waardoor anderen ze niet kunnen kopiëren zonder jouw toestemming.
 2. Versterken van je concurrentiepositie
  Onderscheid jezelf van concurrenten en versterk je positie in de markt met unieke IE-rechten.
 3. Toename van bedrijfswaarde
  IE-rechten vergroten niet alleen de bescherming, maar ook de waarde van je bedrijf, wat kan resulteren in een hogere verkoopprijs.

Subsidie

Als je onder klein of middelgroot bedrijf (MKB) valt en de bescherming van je intellectuele eigendom overweegt, biedt het MKB-Fonds 2023 van het Europees Bureau voor Intellectuele Eigendom (EUIPO) SME-vouchers aan. Deze vouchers stellen je in staat om een gedeelte van de kosten voor je aanvraag terug te ontvangen.

Aan welke voorwaarden moet je voldoen om een SME-voucher aan te vragen?

De actie geldt voor MKB-ondernemers die:

 • Minder dan 250 werknemers hebben
 • Een jaaromzet hebben van maximaal € 50 miljoen
 • Een jaarbalans hebben die kleiner of gelijk is aan € 43 miljoen.

Overweeg jij een merk vast te leggen? Neem dan in november nog contact op met MijnMarketing.com en we helpen je graag. Let op: de vouchers zijn slechts tot 8 december aan te vragen.

Kyra van Proosdij
Kyra van Proosdij
[email protected]


X