De sleutel tot affiliate succes

Een vijf stappenplan

Daisycon en Zanox. Onderzoek bij het kiezen van het affiliate netwerk, welke affiliates zijn aangesloten bij het netwerk en of deze passen bij jouw branche. Let op, aan het aansluiten bij een affiliate netwerk zijn kosten verbonden. Je draagt zowel geld af aan de affiliate als aan het netwerk. Echter dit staat meestal niet in verhouding tot de kosten die gepaard gaan met het runnen van je eigen affiliate netwerk.

Voeg daarnaast een button toe op je website niet alle affiliates vinden jou door middel van je affiliate netwerk. Zorg dat geïnteresseerde affiliates rechtstreeks via jouw website contact met jou kunnen opnemen.

Stap 4: Promotiemateriaal, landingspagina en meetpixels

Ontwerp promotiemateriaal en creëer daarbij behorende landingspagina’s. Het is belangrijk banners beschikbaar te stellen in verschillende formaten, zodat deze gemakkelijk toepasbaar zijn op verschillende plaatsen op de website van jouw affiliates.
Bouw een meetpixel in op je website, zodat het verkeer dat via affiliates op jouw website belandt geregistreerd wordt.

Stap 5: en nu verder..

Je bent aangemeld bij een affiliate netwerk, je banners zijn geplaatst bij verschillende affiliates en je hebt een tracking pixel geplaatst op je website. Zo, klaar?

Nope! First things first begin met het stellen van doelstellingen. Formuleer wat jij met affiliate marketing wilt bereiken. Maak jouw doelen meetbaar zodat je ze eenvoudig kunt evalueren.

Om een succesvolle affiliate campagne te runnen houd je voortdurend contact met je affiliates. Manage ze en leer ze hoe ze jouw producten het beste kunnen aanprijzen. Ook is het belangrijk zelf bezig te blijven met de ontwikkelingen in de affiliate wereld. Lees over de nieuwste trends en pas deze indien relevant toe voor jouw webshop.

Nu jouw banners op verschillende affiliates staan kun je jouw banners A/B en landingspagina’s A/B testen. Welke banner levert de meeste omzet op? Welke plaatsing levert het meeste aantal clicks, en welke landingspagina heeft de hoogte conversie? Door middel van A/B testing zorg jij ervoor dat jouw affiliate campagne zo veel mogelijk omzet brengt en je je affiliate doelen behaald.

Mandy Groeneveld
Mandy Groeneveld
[email protected]


X