Social media voorspellingen | Maak jouw beursdeelname succesvol

Social media 2022: dit zijn de voorspellingen

Het einde van het jaar nadert. Het was een veelbewogen jaar. De wereld van online marketing is meer in beweging geweest dan ooit tevoren en dit zal komend jaar zo blijven. Maar wat staat ons te wachten? Welke ontwikkelingen gaan er plaatsvinden? Wat worden de trends? Waar moeten we op focussen? Lees hier de social media voorspellingen van 2022.

Volgers activeren in plaats van verzamelen

Het hebben van veel volgers die niet veel interactie tonen met je berichten is niet goed voor de betrokkenheid die je nodig hebt om nieuwe volgers aan te trekken. Investeer daarom in je volgers. Zorg dat ze zich gehoord voelen zodat ze actiever worden en meer interactie tonen. Je hebt meer aan 1.000 trouwe volgers dan 1.000.000 nieuwsbriefleden die amper actie ondernemen op je pagina.

Authenticiteit is koning

Klanten zien graag echte beelden en waardevolle verhalen. Het belang van authenticiteit wordt daarom alleen maar groter. Een slimme manier om op te vallen is door het gebruik van ‘user generated content’. Dit is content gecreëerd door (potentiële) klanten of volgers en dus niet door jouw bedrijf zelf. Hierbij kun je denken aan reviews of foto’s en video’s van een product in gebruik.

Verkoop via social media platforms

Veel social media kanalen hebben bedrijven in staat gesteld hun profielen op social media als verkoopkanaal te gebruiken. Als gevolg hiervan is e-commerce op weg om één van de grootste social media trends van 2022 te worden.

Creëer video content

Een video post heeft in de meeste gevallen een groter bereik in het algoritme van social media kanalen dan een post met een foto. Het maken van video content wordt dan ook cruciaal in 2022.

Sta op voor social awareness

Inspelen op maatschappelijke problemen blijft een hot topic in 2022. Maar hoe doe je dat dan? Bewustwording creëren bij je doelgroep? Met een goede awareness campagne. Let er wel op dat je het overkoepelende organisatiedoel inzichtelijk hebt. De campagne moet namelijk wel bijdragen aan de doelstellingen van de organisatie.

Plaats die Stories

De Stories op social media worden belangrijker dan de berichten in de feeds. De Stories worden namelijk beter gelezen én gewaardeerd door gebruikers. Vooral wanneer de Stories video’s bevatten zullen ze beter scoren dan de gewone berichten.

Zet in op korte content

Gebruikers gaan meer tijd besteden op social media, maar ze hebben een korte spanningsboog. Gemiddeld kunnen ze zo’n 8 seconden hun aandacht behouden op jouw content. Zorg er dus voor dat je content kort, maar krachtig is.

AR en VR

Zowel Augmented Reality als Virtual Reality blijven in opkomst. Instagram spelt hier al sinds 2017 op in door het aanbieden van filters en in 2019 door de optie om gebruikers hun eigen filters te laten maken. Bij het gebruik van filters groeit de betrokkenheid van gebruikers enorm.

Genoeg leuke trends om met jouw bedrijf op in te spelen! Maar waar begin je? Hoe zet je een campagne op? Wat is leuke content voor jouw bedrijf? Hoe maak je een coole bedrijfsvideo? Allemaal vragen waar de specialisten van MijnMarketing.com je graag mee verder helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf!

Femke Jongen
[email protected]


X