TikTok goes zakelijk

TikTok, wie kent het niet. Het is een veelbesproken social media platform dat maar blijft groeien. Een medium dat enorm aantrekkelijk is onder jonge smartphonegebruikers die geen schaamte kennen om buiten in het park of thuis op het balkon één van de typische TikTok video’s op te nemen. Gezien de gigantische groei die het platform doormaakt, is het dan ook geen verrassing dat TikTok nu ook interessant wordt voor jou en jouw bedrijf. ‘Hoe dan?’ horen we je jezelf afvragen. Je leest het hier!

1. Quick & dirty
Wil je binnen no-time veel bereik genereren? Dan ben je bij TikTok aan het juiste adres! Sidenote hierbij is wel dat de doelgroep je content als relevant moet ervaren. Is dit het geval? Dan heb je met jouw video binnen een mum van tijd veel bereik en is TikTok voor jou en jouw bedrijf een schot in de roos! Naast het (gunstige) gebrek aan harde content richtlijnen spelen geografische grenzen op TikTok ook geen rol. Heb jij dus als organisatie de ambitie om “abroad” te gaan? Dan is dit dé tijd en manier om te experimenteren met dit veelbelovende platform.

2. Go creative
De meest populaire video’s op TikTok hebben hun populariteit te danken aan hun creativiteit. Denk hierbij aan de #challenges die jij als brand op kunt zetten. Challenges waardoor er een achterban ontstaat die content voor jouw merk creëert en verspreidt. Het draait bij dit platform namelijk om menselijke content. Content waarmee je jouw bedrijf een gezicht geeft. Daarnaast is het opnemen van een video vaak ook nog hilarisch en gezellig, dus het draagt ook bij aan een stukje teambuilding. #winning

3. Generatie Z
Is jouw bedrijf groot of klein? Voor TikTok maakt het niks uit! Het gaat erom dat mensen in aanraking komen met jouw merk en ontdekken wat jouw bedrijf allemaal te bieden heeft. Let wel op, TikTok is alleen relevant wanneer jouw hoofddoelgroep bestaat uit Generatie Z. Dit is namelijk dé generatie waaraan TikTok de populariteit te danken heeft. Samen met deze specifieke doelgroep is het natuurlijk een fantastisch kanaal om in te zetten wanneer jij je bedrijf als vernieuwend en innovatief op de markt zet. Het platform behoort bij veel Nederlandse bedrijven namelijk nog niet tot één van de online marketing hoofdkanalen. Profiteer hiervan en zorg dat jij de eerste bent in jouw omgeving!

Kortom, ben jij nog niet actief op TikTok? Go & get ‘m tiger. Je kunt nu niet meer achterblijven. En er liggen nog heel veel mogelijkheden op ons te wachten. TikTok advertising is namelijk binnenkort beschikbaar. MijnMarketing.com behoort bij de eerste tranche marketingbureau’s die toegang krijgen tot het Nederlandse advertentieprogramma welke is aangekondigd. Wil je ook adverteren op TikTok? Neem dan contact met ons op en we sluiten je als een van de eerste aan!

Dewi Smeets
Dewi Smeets
[email protected]


X