Download nu de Facebook Creator Studio Mobile App!

Marketeers en ondernemers opgelet! Hoogstwaarschijnlijk werk je via je smartphone met de app; Facebook Pagina’s. Hierin ontdekten we pasgeleden dat het niet meer mogelijk is om ingeplande berichten te controleren en waar nodig aan te passen. Zodra er iets verandert op Facebook of als ze iets nieuws toevoegen, gebeurt het vaak dat een andere functionaliteit (tijdelijk) niet meer werkt. Facebook blijft de laatste maanden alle functionaliteiten doorontwikkelen. Zo zijn ze druk bezig geweest met het uitrollen van nieuwe functionaliteiten voor de zakelijke Facebookpagina’s, waaronder de introductie van de mobiele Facebook Creator Studio-app voor iOS en Android. We hebben de belangrijkste functionaliteiten van deze gloednieuwe app voor je op een rijtje gezet.

Toegang tot statistieken
De statistieken waar je toegang tot hebt en die betrekking hebben op je pagina zijn:
– Een overzicht van de betrokkenheid van de pagina en hoe je content presteert (likes, reacties, delen)
– Netto aantal volgers: Het aantal nieuwe volgers min het aantal personen die je niet meer volgt gedurende een periode
– Inkomsten: Een schatting van de inkomsten die je hebt gegenereerd via in-stream advertenties in video’s, gebaseerd op het aantal weergaven en de CPM voor getoonde advertenties
Video statistieken: Het gemiddelde aantal minuten dat iemand naar een video kijkt

Beheer en bewerk geplande berichten
De mogelijkheid om videotitels en beschrijvingen aan te passen en ingeplande berichten direct te publiceren, aan te passen, opnieuw in te plannen of te verwijderen.

Meldingen bekijken
Ontvang pushmeldingen op gepubliceerde berichten.

Communiceer met jouw publiek
Chatberichten en comments komen direct binnen in je inbox. Maak daarom altijd direct verbinding met je doelgroep. Als beheerder kun je direct antwoord geven op paginafans.

Schakel tussen andere pagina’s
Beheerders kunnen eenvoudig meerdere Facebookpagina’s beheren en snel wisselen vanuit dezelfde app. Je hoeft niet meer uit te loggen en weer in te loggen als je meerdere pagina’s moet beheren.

Refresh voor nieuwe updates over je pagina
Ontvang onmiddellijk meldingen vanuit de Studio-app voor makers.

Let wel even op, de nieuwe app heeft zijn voor- en nadelen, want via deze nieuwe app kun je nog geen berichten inplannen. Dus delete je Facebook Pagina’s app nog maar even niet… Wel kun je de ingeplande berichten bewerken.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de app en alle bijkomstigheden? Download ‘m nu via de Appstore of via Google Playstore en ga zelf aan de slag!

Monique Bours
Monique Bours
[email protected]


X