Inhakers

Waarom inhakers van waarde zijn voor jouw bedrijf

Neem jij inhakers mee in de contentplanning? Nog niet? Dan is het de hoogste tijd om hiermee te beginnen! Inhakers worden namelijk gemiddeld drie keer zo vaak gedeeld op social media dan een ‘gewone’ post. Creatieve berichten over bijzondere dagen blijven beter hangen omdat ze aansluiten bij de belevingswereld van jouw volgers. Welke dagen voor jou belangrijk zijn en hoe je inhaakdagen in jouw contentstrategie verwerkt? Wij vertellen het je. Dus haak vooral niet af!

Inhakers, wat zijn het?

Inhakers zijn marketinguitingen om snel in te haken op actuele gebeurtenissen, nieuwsitems of andere evenementen. Ze worden steeds populairder op social media en geven het bereik en imago van jouw merk een positieve boost. In veel gevallen gaan inhakers samen met een humoristische uiting of verbeelding van de actualiteit.

Waarom moet je gebruik maken van inhakers?

Een goede inhaker zal de waarde van jouw informatie verhogen. Door te graven in de interesse van jouw volgers en jouw informatie op het juiste moment te delen, wordt de marketing van jouw bedrijf relevanter. Die aansluiting bij de actualiteit zorgt ervoor dat mensen zich betrokken voelen. Daarnaast geeft een inhaker je de mogelijkheid om op een relatief eenvoudige wijze unieke content te creëren die een groot aantal mensen aanspreekt. Door bewust te kiezen voor de inhaker die je gebruikt, kun je laten zien waar je merk voor staat en wat jij belangrijk vindt.

Inhakers toevoegen aan je social media strategie

De verdeling van content in een social media strategie is erg belangrijk. Als je alleen maar commerciële berichten plaatst waarin je jouw product of dienst verkoopt, zal de doelgroep snel afhaken. Inhakers kunnen helpen om gevarieerde content te plaatsen en deze vooruit in te plannen. Kies een aantal inhakers die relevant zijn voor jouw doelgroep en plan ze alvast in je agenda. Zolang je dit doet, kun je de speciale dagen van een inhaakkalender goed inzetten binnen je social media strategie.

Maar hoe doe je dit?

Er zijn een paar belangrijke elementen waar je op moet letten bij het werken met inhakers:

  • Formuleer een duidelijke boodschap.
  • Kies de inhakers die relevant zijn voor jouw merk.
  • Bepaal een geschikt content type: video, foto, animatie of visual.
  • Schrijf een pakkende tekst.
  • Speel in op emoties.
  • Kies het juiste platform.

 

Bij MijnMarketing.com helpen we je graag op weg! Onze nieuwe Topickalender 2022 staat vol met leuke inhakers die relevant kunnen zijn voor jouw bedrijf. Verzekerd zijn van een exemplaar? Je kunt onze Topickalender hier downloaden.

Femke Jongen
[email protected]


X