Wat is nieuw in WordPress 6.0

Er is inmiddels weer een nieuwe versie van WordPress uitgekomen! Je hebt jouw website laten bouwen, maar wilt daarna zelf aan de slag met het managen van de content. WordPress 6.0 maakt dit voor de standaard gebruiker weer net iets makkelijker. Vooral de Block editor is sterk aangepast en je kunt nu gebruik maken van “Full Site Editing”. Benieuwd hoe deze nieuwe versie van WordPress werkt? Lees het in onze blog!

Thema

Het Twenty Twenty-Two thema is geheel geüpdatet met de laatste WordPress 6.0 mogelijkheden. Dit thema zit standaard in WordPress en heeft Full Site Editing en Block-editing standaard geactiveerd. Hier vertellen we je graag meer over!

Full Site Editing

Het is nu mogelijk om met kleine moeite de look-and-feel van je complete website aan te passen. Wil je bijvoorbeeld een wijziging aanbrengen in het kleurenschema van je site? Dit kan met een paar klikken via de Style Switcher. Het lettertype van de titels aanpassen? Ook dit doe je zonder moeite. Dit maakt de drempel heel laag om deze kleine stijlelementen aan te passen.

Nieuwe Block-editing functies

Blokken (tekstblokken, afbeeldingen, etc.) aanpassen in de standaard editor van WordPress was de laatste jaren niet echt optimaal. Daarom werd er veel teruggevallen op alternatieve plugins waarmee je de website op kunt bouwen, genaamd “Page builders”. Met de nieuwe aanpassingen in de standaard Block editor is het een stuk gemakkelijker geworden de inhoud van je website aan te passen en te onderhouden.

Zo kun je bijvoorbeeld tekst selecteren die meerdere blokken bestrijkt. Voorheen was dit nogal moeilijk en een ergernis voor veel gebruikers. Ook is het nu mogelijk om blokken op te maken en deze te dupliceren zodat het vullen van je site een stuk sneller gaat.

Extra features

  • Wil je een interne link maken in je tekst? Je kunt deze makkelijk triggeren door “[[“ te typen gevolgd door bijv. “contact”.
  • Er is standaard een Webfonts API toegevoegd om zo makkelijk externe fonts in je site te laden.
  • Meer template-blokken die je direct kan inladen.

Wil jij graag een site die je zelf makkelijk kan aanpassen en onderhouden? Dan kunnen wij je helpen met advies c.q. het opzetten van je WordPress website. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Rick Snackers
Rick Snackers
[email protected]


X