WhatsApp krijgt advertenties

Bereik jij je doelgroep middels een WhatsApp berichtje?

   
WhatsApp krijgt advertenties

Ongeveer 2,5 jaar geleden nam Facebook voor bijna 14 miljard euro WhatsApp over. Dit enorme bedrag moeten ze natuurlijk een keer gaan terugverdienen en we hadden het natuurlijk al kunnen raden: dit gaan ze doen door middel van advertenties. Tot nu toe waren advertenties verboden in de berichtendienst, maar omdat ze de gebruikersovereenkomst hebben aangepast is het binnenkort mogelijk voor bedrijven om WhatsApp als online marketingtool in te zetten.

In eerste instantie kun je alleen berichten versturen aan gebruikers als je een mededeling hebt die direct aan hen zijn gericht. Maar in de toekomst verschijnen de ‘echte’ advertenties waarmee je dus een grote doelgroep kunt bereiken. WhatsApp heeft namelijk 700 miljoen actieve gebruikers. Het doel is om de app naar 1 miljard maandelijkse gebruikers te helpen.

Maar er verandert nog meer in de voorwaarden. WhatsApp gaat namelijk telefoonnummers uitwisselen met Facebook. De reden hiervoor is dat ze de statistieken beter kunnen bijhouden en spam kunnen bestrijden. Daarnaast geeft Facebook aan dat ze op deze manier betere vriendschapssuggesties en relevantere advertenties kunnen aanbieden. Dit maakt nóg gerichter adverteren mogelijk.

Categorie: Social Media

Tags:

Plaats een reactie