Xing beter voor de Duitse zakelijke markt dan LinkedIn ?

 LinkedIn VS XING

Bedrijven die actief zijn in de business to business sector kunnen in Nederland prima uit de voeten met een profiel op LinkedIn. In Nederland is LinkedIn dan ook het grootste zakelijke platform. Maar is dat in Duitsland ook zo? Het antwoord is nee. In Duitsland staat een ander platform, genaamd XING, aan de top. LinkedIn beschikt in Duitsland over 11 Miljoen jaarlijkse gebruikers en daartegenover staat XING met 13 miljoen jaarlijkse gebruikers. XING is dus het grootste zakelijke platform in Duitsland, maar wat is XING? En kan een Nederlands bedrijf dit ook gewoon gebruiken?

XING

XING is een zakelijk platform dat vooral groot is in Duitstalige landen, de zogenoemde DACH- regio. Deze regio bestaat uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Je kunt als persoon een gratis basisprofiel aanmaken op XING. Wil je gebruik maken van aanvullende tools? Dan moet je een betaald lid worden van XING. De verschillende abonnementen beginnen bij € 7,95 per maand en kunnen oplopen tot € 79,90 per maand. Je vraagt je natuurlijk af, is het ook mogelijk om een XING bedrijfsaccount aan te maken? Het antwoord is ja, je kunt inderdaad als bedrijf een bedrijfsprofiel aanmaken op XING. Updates delen, vacatures verspreiden en een netwerk opbouwen met Duitse bedrijven behoren allemaal tot de mogelijkheden. Hiernaast is het mogelijk betaald te adverteren op XING om het totaalbereik te vergroten.

Waarom XING in plaats van LinkedIn?

XING beschikt in Duitsland over meer jaarlijkse gebruikers dan LinkedIn. XING leent zich perfect voor de Duitse business to business markt. Grote maar ook kleine bedrijven in Duitsland hebben bijna allemaal een zakelijk profiel op XING. Het is dus goed voor een Nederlands bedrijf om vindbaar te zijn op XING wanneer je zou willen uitbreiden naar de Euregio of misschien zelfs nog verder in Duitsland. Het is het ideale kanaal om te verbinden met andere Duitse bedrijven of medewerkers. Je kunt met een zakelijke profiel een professioneel kijkje in je bedrijf geven om aan andere bedrijven te laten zien waar je mee bezig bent.

Geïnteresseerd in uitbreiden richting de Euregio of Duitsland in het algemeen? Dan is XING een platform wat niet in je social media strategie mag ontbreken. Meer weten? Of heb je hulp nodig bij dit vraagstuk? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

Fleur Reijnders
Fleur Reijnders
[email protected]


X