mm-blog-banner-SEO2019-1140x457

Zoekmachine optimalisatie anno 2019

Featured snippets

Featured snippets zijn uitgelichte zoekresultaten die bovenaan in Google worden geplaatst. Hierin wordt antwoord gegeven op een bepaalde zoekvraag die extra wordt uitgelicht en in een answering box wordt weergeven. Zo geeft Google direct antwoord op de vraag van de gebruiker zonder ook maar één klik naar de website. Deze ontwikkeling biedt dus zowel kansen als gevaren voor websites. Wil je de kans vergroten dat je website in een featured snippet verschijnt? Pas dan de volgende stappen toe!

  1. Verwerk de zoekvraag in een H2, H3 of H4 kopje;
  2. Structureer je content in lijsten, tabellen en/of met bulletpoints;
  3. Geef korte antwoorden van ongeveer 50 woorden;
  4. Zorg dat je een top 10 Google positie hebt voor de specifieke zoekvraag.

 

Voice Search

Praten is veel gemakkelijker dan typen en Google probeert hierop in te spelen. Door middel van Voice Search wordt het zeer gemakkelijk gemaakt om slechts met je stem een zoekopdracht uit te voeren. Voice assistants als Bixby van Samsung en Siri van Apple zorgen ervoor dat een steeds groter deel van de zoekopdrachten via vocie search wordt verricht. Het aantal voice search zoekopdrachten zal naar alle waarschijnlijkheid de komende jaren alleen maar toenemen. Lees hier hoe je je website voorbereid op de verschuiving naar voice search.

 

 

Long tail zoekwoorden

70% van alle online zoekopdrachten zijn long tail. Slechts 30% bestaat uit short tail zoekopdrachten. Een long tail zoekopdracht is in feite gewoon een zoekopdracht die uit drie of meer woorden bestaat. Het gemiddelde zoekvolume van long tail zoekopdrachten is weliswaar lager dan bij short tail zoekopdrachten, maar de concurrentie is ook een stuk lager. Hierdoor is de kans groter dat je een goede positie weet te bemachtigen voor een bepaalde long tail zoekopdracht. De topposities van short tail zoekopdrachten zijn meestal al vergeven aan grote partijen en de strijd om deze posities kan een lang en kostbaar proces worden zonder vooruitzicht op een gegarandeerd resultaat. Onze aanbeveling is dan ook om anno 2019 vooral te focussen op long tail zoekopdrachten! Daarnaast is het voor aanbieders van een niche product/dienst veel efficiënter om zich te focussen op long tail zoekopdrachten aangezien deze waarschijnlijk veel nauwkeuriger aansluiten op het specifieke aanbod of de werkzaamheden van het bedrijf.

 

Featured snippets, long tail zoekwoorden en Google Voice Search zijn slechts een aantal ontwikkelingen binnen Google. Wil je meer weten over ontwikkelingen binnen Google? Houd onze blog in de gaten en bereid je website voor op de toekomst!

Paolo Garske
Paolo Garske
[email protected]


X