Een kleurrijke toekomst voor Bleijerheide en Nulland

Gemeente Kerkrade en HEEMwonen hebben grote plannen om de leefbaarheid in verschillende wijken te vergroten. Bleijerheide en Nulland waren ooit bruisende buurten, maar hebben nu een aantal uitdagingen op het gebied van leefbaarheid en vastgoed. Er liggen echter ook veel kansen. Tijd om de wijken weer glans te geven, en de trots en verbinding weer aan te wakkeren.

OPDRACHTGEVER
Gemeente Kerkrade en HEEMwonen

Specialisaties
Creatieve Vormgeving, CopywritingFotografie, Marketing ManagementProjectmanagement

Verbinding tussen de generaties

Samen met de bewoners, lokale ondernemers en professionals werkt men aan een upgrade van beide wijken middels een fysieke lift van de omgeving én een nieuwe, frisse huisstijl. Met het Bleijerheide & Nulland Magazine wordt de verbinding gezocht met de verschillende generaties bewoners in de twee wijken. Het vormt een fysiek middel dat de herinneringen van en over bewoners vastlegt en de toekomstplannen voor de bloeiende wijken deelt.

blijerheide-magazine-ontwerp

Frisse wind

De nieuwe huisstijl vormt de basis en is letterlijk de frisse wind door de wijken. De Conceptueel Vormgever gaf de wijk kleur door een nieuwe huisstijl met frisse roze en oranje kleuren en moderne vormen. Voor het magazine werd door onze illustrator een compleet pakket met illustraties ontworpen dat naadloos aansluit op de verhalen. In samenwerking met de opdrachtgevers, verzamelde de Copywriter verhalen van wijkbewoners. Dit resulteerde niet alleen in anekdotes en foto’s die wijkbewoners zelf instuurde, maar ook bekende personen die niet weg te denken zijn uit de wijken werden aangedragen. De Copywriter van MijnMarketing.com nam persoonlijk interviews af met deze wijkhelden, die meteen door onze Fotograaf werden geportretteerd. Zo gingen zij meerdere keren samen op pad om recht te doen aan zowel de bewoners als de wijken zelf.

Print verbindt

Het Bleijerheide & Nulland Magazine ademt een en al trots en verbinding. Het eindresultaat vormt een soort tijdcapsule waarin prachtige verhalen van (toekomstige) iconische personen en plekken uit de wijken zijn opgetekend in tekst en beeld. Er zijn zo’n 6.000 exemplaren van het Bleijerheide & Nulland Magazine verspreid in de wijken en daarbuiten.

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Neem contact met ons op!

X