De kracht van online marketing

MECC Maastricht gaat bij haar topevenementen altijd voor het hoogst haalbare! Met de succesvolle horecabeurs BBB Maastricht trekken ze jaarlijks de aandacht van Nederlandse en Belgische horecaleveranciers en -professionals. Maar daar stopt het niet. Ook met InterClassics Brussel en Maastricht, de grootste oldtimerevenementen in de Benelux gaat MECC Maastricht ‘beyond boundaries’.

Next-level events 

Om beide evenementen online in de kijker te spelen, werd de expertise van MijnMarketing.com ingeschakeld. MECC Maastricht wilde kwalitatieve bezoekers en exposanten bereiken, meer naamsbekendheid genereren in België, en natuurlijk zoveel mogelijk tickets verkopen en aanmeldingen realiseren. Met de inzet van diverse content werden verschillende online advertenties op Google en op socialmediakanalen vormgegeven en ingezet in de kijk-, kies- en koopfase van de klantreis.

MECC resultaten

Het recept voor succes

Na een gezamenlijke kick-off met MECC Maastricht gingen de specialisten met piepende banden aan de slag met een campagneplan. Op basis van de data van vorig jaar en nieuwe doelstellingen, werden KPI’s geformuleerd en stelden de Advertising Specialisten een online strategie op. Hoe wordt het budget verdeeld om een optimaal rendement te realiseren? Op basis van welke kenmerken formuleren we kwalitatieve doelgroepen? Welke content past het beste bij de verschillende fases van de klantreis? Om de potentiële bezoekers te prikkelen, werden onder andere teasers gemaakt om in te zetten in de kijkfase. Om nóg meer Belgische bezoekers aan te trekken voor BBB Maastricht en meer naamsbekendheid in België te realiseren, maakte de Videograaf een extra video met de bekende Belgisch-Italiaanse chef Peppe Giacomazza. Ook richtten de specialisten een online campagne in om de naamsbekendheid van BBB Maastricht te vergroten bij horecaleveranciers en exposanten voor de beurs te werven.

Data waar je blij van wordt

De socialmediacampagne voor BBB Maastricht bereikte maar liefst 400.617 personen. Dat resulteerde in 914 aanmeldingen voor de horecabeurs en een indrukwekkende conversieratio van 16,73%! De advertenties op Google scoorden een constante CTR van meer dan 2% gedurende deze hele campagne. Voor InterClassics Brussel werden 35.679 klikken gegenereerd via de campagnes op Google. De advertenties op de socialmediakanalen trokken 84.219 kijkers die de video’s langer dan vijftien seconden bekeken. En de conversiepercentages? Een overall toename van 12% in de ticketverkoop, waarbij de advertenties op Google en Social Media samen zorgden voor maar liefst 24% van de totale ticketverkoop!

MECC video

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Neem contact met ons op!

X