Brand New Day

De uitdaging #Ambitie

Een online pensioenbank van deze tijd. Dus én een online prijsvechter én ouderwets hard rennen voor klanten. Dat is Brand New Day!

Als online pensioenbank is Brand New Day altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de klantervaring en de conversieratio te verbeteren. Het marketingteam van Brand New Day benut reeds verschillende marketingkanalen en tools om dit te bewerkstelligen. Desalniettemin is er nog genoeg ruimte om de klantervaring en conversieratio verder te verbeteren.

Onze aanpak #Passie

Om zowel de klantervaring als de conversieratio te verbeteren is er gekozen voor de inzet van machine learning. Machine learning tools zorgen namelijk voor hogere conversieratio’s en voor data-driven gepersonaliseerde klantervaringen.

Wat is machine learning?

Machine learning is een vorm van kunstmatige intelligentie. De tool die wij inzetten haalt data uit verschillende bronnen (social media, CRM, etc) en combineert deze met andere data (verkeer, weer, demografie, etc.). Zo kunnen we beter op de wensen en behoeften van klanten inspelen en krijgt iedere websitebezoeker informatie te zien die voor hem of haar relevant en nuttig is.

Een machine learning tool kan op basis van die wensen en behoeften van bezoekers, diezelfde bezoekers indelen in de verschillende fases van de customer journey. Binnen de software kun je onder andere eenvoudig marketinguitingen creëren en afstemmen op de desbetreffende fase van de customer journey. Deze uitingen worden vervolgens vanuit de software in de website verwerkt.

Bij Brand New Day zijn aan de hand van machine learning een groot aantal marketinguitingen verwerkt in de verschillende fases van de customer journey. Denk hierbij aan website notificaties, website pop ups, embedded website content, reviews en meer.

De doelstelling #Resultaat

Een stijging van de totale gemiddelde conversieratio was de voornaamste doelstelling van de inzet van machine learning. Uit de verzamelde data blijkt dat alle verwachtingen met betrekking tot de conversieratio zijn overtroffen. In drie maanden is er namelijk een totale conversiestijging van maar liefst 37,7% gerealiseerd!

    Aan de slag met marketing?

    X