MyKitchenNeeds

De uitdaging #Ambitie

Mykitchenneeds.nl is een opkomende webshop in de wereld van keukengerei, apparatuur en accessoires. Om de verkoop te stimuleren werd er door MyKitchenNeeds gezocht naar mogelijkheden om kwalitatief online verkeer te genereren. De bestaande AdWords campagnes genereerde weinig opbrengst en ook andere kanalen leverden nog niet genoeg conversie op.

Onze aanpak #Passie

Het doel van de Shopping campagnes was om online verkopen tegen zo laag mogelijke kosten te genereren. Tijdens de opstartfase van de Shopping campagne werden de beoogde resultaten niet direct behaald. Na de switch naar een Smart Shopping campagne liepen de resultaten al vrij gauw op. In het tweede kwartaal van 2020 werd een gemiddelde conversieratio van 3% en een kosten/opbrengst ratio van 7,7 behaald. Met andere woorden leidde 3% van alle behaalde klikken tot een aankoop en zorgde iedere euro aan advertentiebudget voor gemiddeld €7,70 aan opbrengst.

De doelstelling #Resultaat

Het was al vrij snel duidelijk dat Google Shopping een interessant kanaal voor MyKitchenNeeds.nl zou kunnen zijn. Google Shopping is immers een productgericht verkoopkanaal en het uitgebreide assortiment leent zich perfect voor deze manier van adverteren.

Allereerst is er een e-commerce tracking in Google Analytics ingebouwd. Dit is immers noodzakelijk om de beoogde e-commerce doelstellingen meetbaar te maken. Er is vervolgens een product feed ingericht om de producten in het Google Merchant Center en in Google AdWords te laden. Op basis van deze feed is allereerst een Shopping campagne en aansluitend een Smart Shopping campagne ingericht.

    Aan de slag met marketing?

    X