Bufkes

De uitdaging #Ambitie

Al meer dan 20 jaar weet Bufkes zijn bezoekers te verrassen met de lekkerste broodjes. Inmiddels zijn er maar liefst 39 vestigingen in Nederland. Als gerenommeerde franchiseformule in de foodbranche voert Bufkes proactief marketingcampagnes om de merk- bekendheid te laden. Het is namelijk essentieel om top-of-mind te blijven bij de doelgroep. MijnMarketing.com ondersteunt Bufkes structureel op de on- en offline kanalen. Zo wordt er onder andere elk jaar een campagneplan opgezet en uitgerold. In deze casus wordt er ingezoomd op één van de campagnes van afgelopen jaar: de brand awareness campagne “Wil je mijn Bufke zijn?”

Onze aanpak #Passie

Een ludieke campagne, waarbij op een komische manier de indruk gewekt wordt dat Bufkes een nieuw woord wil toevoegen aan ons vocabulaire. ‘Bufke’ is namelijk Belgisch-Limburgs voor ‘lekker hapje’ of ‘lekker tussendoortje’. Ook te gebruiken als ‘schatje’ of ‘liefje’. In deze campagne wordt het woord ‘Bufke’ als zelfstandig naamwoord geïntroduceerd. Door middel van een persbericht en een breed scala aan communicatie-uitingen is de campagne uitgerold. Op een speciale actiepagina kan men een foto uploaden waar vervolgens een filter met de tekst: ‘Lekker Bufke’ of ‘Wil je mijn Bufke zijn?’ overheen geplaatst kan worden. Deze foto kan op social media en via e-mail gedeeld worden. Offline is de merkactivatie tot stand gekomen in de vorm van gratis mee te nemen ansichtkaarten en winacties met limited edition t-shirts.

De doelstelling #Resultaat

Met een online bereik van maar liefst 368.988 personen heeft deze campagne zijn doel bereikt. Daarom keert deze jaarlijks terug in de campagneplanning. De ansichtkaarten zijn zo leuk ontvangen, dat er nu jaarlijks nieuwe kaarten ontworpen worden. Deze worden onder alle vestigingen verspreid. Het persbericht, waarbij opgeroepen werd om ‘Bufke’ in de Van Dale op te nemen, is door enkele nieuwswebsites opgepikt. Dit heeft geleid tot grappige en positieve reuring rondom het merk Bufkes.

    Aan de slag met marketing?

    X