IBA Parkstad

De uitdaging #Ambitie

Een overheidsorganisatie op de kaart zetten tijdens één van de grootste muziekfestivals van Nederland. Het kan! Het non- profit team van MijnMarketing.com is aan de slag gegaan om een brand activation campagne voor IBA Parkstad op te zetten. IBA Parkstad is het meerjarenprogramma om de regio Parkstad een sterke impuls te geven en heeft de taak meegekregen om inwoners bij het initiatief te betrekken. De hoogste tijd om dit innovatieve concept zelf een impuls te geven en op de kaart te zetten tijdens Pinkpop Festival.

Onze aanpak #Passie

Zowel IBA als Pinkpop zijn partijen die van grote betekenis zijn voor Parkstad. Ze zetten Parkstad op de kaart en geven bewoners een reden om trots te zijn op de regio. De #TrotsOpParkstad campagne sluit hier dan ook naadloos op aan. Een campagne met een speels karakter en een krachtige boodschap. Dit wordt ook zichtbaar in de middelen, zowel online als offline. Van een social campagne tot online advertising, van plak tatoeages met een muzikale touch tot een unieke IBA bus die het podium vormt voor muzikaal talent uit Parkstad. Een cross-mediale campagne om IBA Parkstad als merk neer te zetten.

De doelstelling #Resultaat

Hoe meet je nou of het gelukt is om IBA in Parkstad op de kaart te zetten? Uit een enquête over Pinkpop 2018 is gebleken dat IBA, op het gebied van geholpen bekendheid, op een mooie 2e plek staat (66%) achter Brand Bier (81%). Daarnaast vindt 57% van de bezoekers dat IBA Parkstad als merk perfect past bij Pinkpop Festival. Tot slot is er ook gemeten hoeveel bezoekers de campagne uitingen van IBA Parkstad hebben gezien. Hier heeft 32% van de festivalbezoekers ‘ja’ op geantwoord. Dat houdt in dat maar liefst 36.160 unieke personen tijdens Pinkpop in aanraking zijn gekomen met het merk IBA Parkstad. Kortom: missie geslaagd!

    Aan de slag met marketing?

    X