DickerSchutz

De uitdaging #Ambitie

DickerSchutz is al jaren de specialist in Amerikaanse pick-ups en exclusieve auto’s waar je normaal alleen van kunt dromen. Zo zijn de Ford F-150 Raptor, RAM, Rolls Royce, Mercedes S-500 en Aston Martin geen onbekenden in de showroom. Stuk voor stuk zijn het krachtige jongens met een minimum van 300 PK, die klaarstaan om de weg op te gaan. Hoe bereik je jouw doelgroep en houd je ze warm over het nieuwste aanbod in de showroom? En hoe bind je de doelgroep aan deze merken? Deze vragen stelde de eigenaar; Erwin Dicker aan het team van MijnMarketing.com. Hij is duidelijk ervan bewust dat marketing tegenwoordig echt key is, zowel online als offline. Het team van MijnMarketing.com ging met hem om tafel. Welke middelen zijn passend om de doelgroep te bereiken en ze te binden aan DickerSchutz?

Onze aanpak #Passie

Door het inzetten van online advertising in meerdere landen, is het snel duidelijk geworden dat er per land verschil zit in het adverteren. Door tussentijds aanpassingen te maken in het speelveld, blijft het rendement van de advertenties groot en wordt het advertentiebudget zo optimaal mogelijk ingezet. Doordat DickerSchutz en MijnMarketing.com de customer journey hebben gebruikt als basis, is nu te merken dat de salesmanagers van DickerSchutz tijd besparen door hun aandacht te vestigen op oprecht geïnteresseerde leads.

De doelstelling #Resultaat

In deze casus komen strategie, tactiek en operatie samen. Tijd om een samenhangend verhaal te creëren. Vragen als; “Waar staat DickerSchutz over een aantal jaar, welke middelen zijn hiervoor nodig?” passeerden de revue. Na de eerste sessie werd meteen duidelijk dat er op het gebied van online advertising veel marktaandeel te winnen valt. Een kort aanvalsplan werd uitgestippeld. Met de customer journey in het achterhoofd is gekozen voor Social media advertising en Google Advertising om de Nederlandse, Duitse en Belgische markt te veroveren. Het resultaat was direct zichtbaar! Dagelijks stroomden de nieuwsbrief inschrijvingen binnen, in 6 maanden 2.300+ leads en het verkeer naar de website werd verdubbeld. Dankzij de koppeling tussen het CRM-systeem en de online advertising komen de leads rechtstreeks in het systeem terecht en worden er wekelijks nieuwsbrieven de deur uit gedaan.

    Aan de slag met marketing?

    X