‘Werken voor de hoofdstad van het goede leven’

Maastricht is een stad met allure, groot genoeg voor interessante opgaven en klein genoeg om elkaar te kennen. Bij gemeente Maastricht werken 1.700 collega’s voor het college en de gemeenteraad. Samen met externe partners, bedrijven en zo’n 121.000 inwoners werken zij aan een prachtige stad en regio.

Posters

Goed leven én werken

Werken bij gemeente Maastricht beperkt zich niet tot de muren van het gemeentehuis. Sterker nog: overal in de stad kun je werkzaam zijn voor de gemeente. Van Theater aan het Vrijthof tot Centre Céramique tot het zwembad en het gemeenteloket in Mosae Forum. De gemeente doorging het afgelopen jaar een reorganisatie, waardoor een vacaturestop ontstond. Nu de wind is gaan liggen, is het tijd om de ruim 100 uiteenlopende vacatures te vullen. Een flinke opgave in tijden waarin de arbeidsmarkt zeer krap is. Daarom wil gemeente Maastricht zich middels een grootschalige employer branding campagne positioneren als dé hoofdstad waar je niet alleen goed kunt leven, maar óók goed kunt werken.

rollup-banner-GEM

Overal zichtbaar

Om de juiste personen voor deze verschillende werkplekken én functies te vinden, besloten de specialisten van MijnMarketing.com de employer branding campagne in te richten voor meerdere doelgroepen met verschillende verhaallijnen. De starter die carrière wil maken, de jonge ouder die de kinderen in een landelijke omgeving wil zien opgroeien, de zij-instromer die iets anders wil ontdekken en de gemeenteambtenaar die het beste eruit wil halen. Via verschillende communicatieuitingen kwam de campagne ‘Werken voor de hoofdstad van het goede leven’ tot leven. De Art Director leverde een creatief concept op, waarmee alle visuele uitingen tot stand werden gebracht door de Grafisch Vormgever. 

Rondom de Kerstperiode is er groots ingezet op de zichtbaarheid van de campagne met een groot billboard langs de snelwegen richting Maastricht. Met het oog op de grote bewegingsstromingen door familiebezoek met de feestdagen en bezoekers van zowel Magisch Maastricht als de drukbezochte André Rieu kerstconcerten, is er maximale exposure geweest. 

gemeente maastricht campagne

Altijd onder de aandacht

De employer branding campagne was niet alleen langs de snelweg te zien. Op lokale radiozenders klonk een wervende commercial en op werkenvoormaastricht.nl verschenen persoonlijke video’s van medewerkers over hun binding met de stad en wat het werken hier zo bijzonder maakt. Ook richtten de Advertising specialisten prikkelende advertenties in voor de kijk- en kiesfase. Op advies van MijnMarketing.com zal er na deze eerste grootschalige start een doorlopende online en offline campagne draaien die ervoor zorgt dat de vacatures van gemeente Maastricht het hele jaar door onder de aandacht komen.

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Neem contact met ons op!

X