Communicatie met zorg gerealiseerd

HuisartsenOZL is een zorggroep waarbij 114 vrijgevestigde huisartsen in de regio Oostelijk Zuid-Limburg verenigd zijn. Deze zorgorganisatie van, voor en door huisartsen regelt de 24-uurs huisartsenzorg via één centraal loket. Voor HuisartenOZL verzorgt MijnMarketing.com de interne en externe communicatie. Een dynamische opdracht die met veel verschillende doelgroepen gepaard gaat.

OPDRACHTGEVER
Huisartsen Oostelijk Zuid-Limburg

Specialisaties

Animatie, Copywriting, Conceptuele Vormgeving, Event Management, Fotografie, Marketing Advies, Strategisch Advies, Videografie

Huisartsen-OZL-header
HOZL instagram mock up

Diverse doelgroepen

Het communiceren met een aangesloten huisarts vergt een andere aanpak dan de communicatie met de patiënten van een huisartsenpraktijk. Voor onze Marketing Managers een echte uitdaging om dit te organiseren. Om de verschillende doelgroepen te informeren is er door onze Conceptuele Vormgevers een makkelijk te begrijpen, visueel heldere beeldtaal ontwikkeld. De veelal laaggeletterde, anderstalige en visueel beperkte patiënten van HuisartsenOZL moeten ook zonder de Nederlandse taal machtig te zijn, gebruik kunnen maken van medische zorg.

Diverse zenders

HuisartsenOZL heeft om de verschillende doelgroepen aan te spreken meerdere subonderdelen in haar organisatie. Naast het reguliere kanaal van HuisartsenOZL is er het Pluspunt Medisch Centrum en het Anders Beter Centrum. Elk met een eigen identiteit en een eigen huisstijl. Onze Marketing Managers zorgen dat elke boodschap aan de juiste zender wordt gelinkt. Daarnaast werken zij nauw samen met de medische specialisten om te borgen dat de juiste boodschap op het juiste moment gecommuniceerd wordt. 

Huisartsen-OZL-overview-uitingen
Huisartsen-OZL-animatie-patiënten
Huisartsen-OZL-animatie-artsen

Diverse media

Elke vorm van communicatie heeft zijn optimale kanaal. Waar sommige uitingen voldoen met een online post of een aparte landingspagina op de website, zijn sommige vragen complexer. Naast bijvoorbeeld uitgebreide folders, informatiebrieven en flyers, hebben onze Grafische Vormgevers meerdere goed te begrijpen infographics gemaakt. Zowel voor patiënten als aangesloten huisartsen zijn processen omtrent zorgafname en procedures zo inzichtelijk gemaakt. Om nog meer begrip en bereik te realiseren is deze informatie in dezelfde grafische stijl gebruikt in korte animaties. Zo is de 360° Marketing aanpak van MijnMarketing.com optimaal ingezet om te zorgen dat iedereen de hulp krijgt die ze verdient. 

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Neem contact met ons op!

X