Het jaarverslag van Krijtland Wonen: daar fiets je zó doorheen!

Je hebt jaarverslagen én je hebt prikkelende jaarverslagen. Krijtland Wonen is een woningcorporatie die dicht bij haar huurders staat. Daarom zocht de organisatie een creatieve en laagdrempelige manier om de huurders mee te nemen in de gebeurtenissen en cijfers van het afgelopen jaar. Een jaarverslag waar je zonder moeite doorheen fietst. Letterlijk en figuurlijk!

Alles behalve langdradig en onbegrijpelijk

Krijtland Wonen communiceert helder en transparant met haar huurders. Waar gaat de huur zoal naartoe? En wat speelt zich achter de schermen af binnen de organisatie? Waar veel bedrijven kiezen voor een langdradig document vol onbegrijpelijke taal, gooide Krijtland Wonen het over een andere boeg. Ze wilden een visueel aantrekkelijk jaarverslag delen met de huurders, geschreven op B1 taalniveau. Zo snapt iedereen wat Krijtland Wonen in 2022 heeft gedaan.

Krijtland jaarverslag

Aan alles gedacht

Na een creatieve sessie en een brainstorm met Krijtland Wonen, gingen de specialisten aan de slag met het maken van een interactief digitaal jaarverslag. Terwijl de Copywriter de belangrijkste informatie uit het reeds geschreven jaarverslag plukte en herschreef naar B1 taalniveau, ging de Conceptueel Vormgever aan de slag met het interactieve design. Met een scherp oog voor detail, want de kantoren van Krijtland Wonen en het Klooster van Wittem werden speciaal voor dit jaarverslag geïllustreerd. Ook het natuurrijke Heuvelland en de vier seizoenen komen aan bod, als metafoor van de groei van Krijtland Wonen. Aan de Webdesigner en Webdeveloper de taak om al deze creatieve en uitdagende ideeën tot leven te laten komen op de website.

De cirkel is rond

Zo zie je maar: een jaarverslag hoeft echt niet stoffig te zijn. Geef de specialisten van MijnMarketing.com alle ruimte op het gebied van creativiteit, dan toveren ze dit resultaat uit hun hoge hoed. Bij Krijtland Wonen is vitaliteit een belangrijke pijler, dus hoe krijg je de huurders zelf aan het bewegen? Als extraatje ontwierp de Conceptuele Vormgever daarom ook een fysiek kaartje met fietsroutes door het werkgebied van Krijtland Wonen mét een coupon voor een gratis drankje bij verschillende horecazaken. Zo is de cirkel rond. Op naar het volgende creatieve jaarverslag voor Krijtland Wonen!

Krijtland Wonen folder

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Neem contact met ons op!

X