Nederlands Mijnmuseum

De uitdaging #Ambitie

Begin 2022 staat er iets bijzonders te gebeuren in de binnenstad van Heerlen. In het hart van de Mijnstreek wordt een gloednieuw museum gerealiseerd. Een uniek concept, waarmee het Nederlands Mijnmuseum de rijke historie van deze regio wil overbrengen. Het museum wordt verdeeld over vier verdiepingen met elk hun eigen kleur, die staan voor de facetten uit het mijnverleden: zwart, goud, grauw en kleur. De hoogste tijd om dit nieuwe concept in de markt te zetten. Want, om een verhaal te vertellen zijn bezoekers nodig. En om bezoekers te genereren is een goede positionering een must. Daar is het team van MijnMarketing.com mee aan de slag gegaan.

Onze aanpak #Passie

Wij hebben samen met het Nederlands Mijnmuseum ingezet op een stevige professionaliseringsslag, planvorming en structuur op het gebied van marketing en communicatie. Allereerst is er een campagneplan met duidelijke visie en doelstellingen opgesteld. Om het nieuwe museum te positioneren, is vervolgens op basis van dit plan een creatieve naamsbekendheidcampagne bedacht: ‘Mijnverleden, jouw verleden’. In deze campagne worden de vier etages uit het museum op artistieke wijze tot leven gebracht.

De doelstelling #Resultaat

Vier inwoners uit de regio, allen gelinkt aan het mijnverleden, mochten de vier etages uit het museum vertegenwoordigen. Met body paint wisten we de verdiepingen letterlijk tot leven te brengen. Onze fotograaf heeft de personen op unieke wijze geportretteerd. En de copywriter heeft hun verhalen vastgelegd in een redactioneel stuk. Zo wisten we op unieke wijze vier creatieve campagnebeelden en -teksten te realiseren. Deze beelden zijn volop gedeeld in de Oostelijke en Westelijke Mijnstreek. Van billboards aan de A76 tot city displays en van abri’s langs de weg tot social media advertising. Het resultaat? Een bereik van ruim 110.000 personen op social media en ruim 1.900.000 passanten op straat binnen   n maand. Deze spraakmakende campagne was dus niet alleen een ode aan het mijnverleden, maar heeft ook gezorgd voor enorme exposure omtrent de komst van het nieuwe mijnmuseum.

    Aan de slag met marketing?

    X