Vie

De uitdaging #AMBITIE

“Hoe brengen we een beweging van gezondheid en vitaliteit op gang?” Een vraag waarmee Vie, een project van gemeente Kerkrade, aanklopte bij MijnMarketing.com. Zuid-Limburg kent al jaren het predicaat ongezond, eenzaamheid, schuldproblematiek, armoede en weinig vitaal met alle gevolgen van dien. Iets waar nodig verandering in moet komen! In Kerkrade maken ze hier werk van door vanuit een innovatieve aanpak in de wijken en met een centraal gelegen locatie in de stad als ‘motor’ een nieuwe impuls te geven aan de regionale maatschappelijke problemen. Een impuls genaamd Vie. Er is echter een lange weg naar de bewustwording van het belang van een gezonde leefstijl en de uiteindelijke activatie. Concreet dient de gezonde leefstijl van ieder individu vermarkt te worden. Een uitdaging die het team van MijnMarketing.com met beide handen heeft aangegrepen.

Onze aanpak #PASSIE

Bij een ambitieus, innovatief project als dit hoort allereerst een bijpassende naam en logo. Als fundament is een positioneringsdocument opgesteld. Daarbij hebben brainstorm- en creatieve sessies geleid tot drie creatieve concepten die bij gemeente Kerkrade zijn voorgesteld. Unaniem werd gekozen voor de naam Vie. Vie staat voor visie, vitaliteit en vivre, het Franse woord voor leven. Maar een naam en logo alleen maken de thema’s gezondheid en vitaliteit nog niet aantrekkelijk. Het gaat om een bijzondere communicatiestrategie die de bewustwording rondom vitaliteit aanwakkert en de inwoners motiveert om tot actie over te gaan. Niet door top-down beleid, regels of betutteling, maar door de inwoners centraal te stellen.

De doelstelling #RESULTAAT

Bewustwording van het belang van een gezonde leefstijl gaat niet van vandaag op morgen, maar betreft een proces op lange termijn. De campagnes van Vie zullen toewerken naar het ultieme doel. Dat betekent dat we leef- en eetstijlen positief beïnvloeden, eenzaamheid terugdringen en beweging in al haar facetten stimuleren. Echter niet door te forceren maar juist door te motiveren. Alle campagnes zullen vanuit een 360º aanpak worden aangevlogen. Van marketing management tot copywriting en van videografie tot social media. Het vermarkten van Vie is pas geslaagd wanneer de inwoners van Kerkrade en de regio bekend zijn met Vie als fysieke locatie, de programmalijnen en bewust worden van het belang van een gezonde levensstijl.

    Aan de slag met marketing?

    X