Q-Park

De uitdaging #Ambitie

Al meer dan 20 jaar is Q-Park een begrip in de parkeerwereld en vandaag de dag behoren ze tot de drie grootste parkeerorganisaties van Europa. Het portfolio van Q-Park bestaat uit meer dan 475.000 parkeerplaatsen verdeeld over ruim 2.500 parkings op strategische locaties in Europa waaronder Nederland, België, Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland, Frankrijk en Denemarken. Q-Park streeft naar een optimale bezetting van haar parkeerfaciliteiten, op zowel piek- als dalmomenten. Voor deze casus zoomen we in op de parkeergarages in België.

Onze aanpak #Passie

Door inzet van gerichte marketingcampagnes kan de bezettingsgraad van geselecteerde parkeergarages in België worden verhoogd. Door strategisch gebruik te maken van Social Media Advertising, Google Search, Google Display en Waze Advertising worden verschillende waarde proposities (zoals Weekendje weg en Avondje uit) gecommuniceerd. Alle communicatie uitingen worden afgestemd op een specifieke fase binnen het klanten zoekgedrag. Zo is Q-Park binnen de bewustzijn- en overwegingsfase met de juiste propositie zichtbaar om de aankoopfase te stimuleren. Voor wat betreft de online reserveringsproposities zijn de effecten direct meetbaar.

De doelstelling #Resultaat

Het doel van de campagnes is om zoveel mogelijk transacties (mensen die ter plekke parkeren) te realiseren tegen een optimaal parkeertarief. Per parkeerfaciliteit zijn er andere resultaten welke variëren van 30% groei van de verkoop van de ‘Dagje eropuit’ propositie tot een verdrievoudiging van de ‘Avondje uit’ verkopen. Bovenop de verkoopresultaten hebben de online marketeers van MijnMarketing.com een gemiddelde Click Thru Rate (CTR) van meer dan 30% weten te behalen met Google Search Advertising. Met Waze Advertising is er een gemiddelde CTR van 12%.

    Aan de slag met marketing?

    X