VNO – NCW

De uitdaging #Ambitie

Bij ondernemersorganisatie VNO-NCW worden belangen voor het bedrijfsleven behartigd. VNO-NCW laat haar stem horen namens 185.000 aangesloten bedrijven die,veelal, lid zijn via brancheorganisaties. Dit gebeurt vanuit de bekende Malietoren in Den Haag, maar ook regionaal. Er zijn vijf regionale verenigingen en die slaan samen met VNO-NCW landelijk de handen ineen om overal in Nederland de stem van de ondernemer te laten horen. Alle regio’s voeren op zelfstandige wijze hun eigen marketingactiviteiten uit. Echter wordt onderling niet optimaal gebruik gemaakt van elkaars kennis en ervaring terwijl alle regio’s met dezelfde uitdagingen kampen op het gebied van marketing en communicatie. In dit kader werden drie strategische sessies georganiseerd en een strategisch marketingplan opgesteld. Het fundament voor een gezamenlijke marketingstrategie. Onderdeel van deze strategie was de branding campagne ‘De Kracht Van’ waarbij, de naam zegt het al, de kracht van VNO-NCW zowel landelijk als regionaal centraal staat.

Onze aanpak #Passie

De campagne ‘De Kracht Van’ staat voor het bundelen van krachten tussen de regionale verenigingen en VNO-NCW landelijk als een hechte samenwerking; een collectief aan ondernemers die gezamenlijk hun stem te laten horen om zo hun belangen zo breed mogelijk te behartigen In dit kader ging het productieteam van MijnMarketing.com twee dagen op pad met oud-voorzitter Hans de Boer en brachten zij een bedrijfsbezoek binnen iedere regio. Dit resulteerde in maar liefst vijf stories met een video, een foto en een redactioneel stuk die door de regio’s zowel offline als online zijn ingezet. Daarnaast werd gezorgd voor de nodige pers waardoor free publicity werd gegenereerd op diverse landelijke en regionale mediakanalen.

De doelstelling #Resultaat

Naast de regionale tour was MijnMarketing.com verantwoordelijk voor de media inkoop waarbij de redactionele artikelen zowel online als offline werden verspreid. Daarnaast werden er online displaycampagnes over diverse landelijke en regionale online mediakanalen ingezet. Zo behaalde we per regio maar liefst een bereik van 1.000.000! Er werd een landingspagina volledig in campagnestijl opgemaakt die de campagne ondersteunde door te dienen als podium van zowel de video’s als de artikelen. Elke regio werd voorzien van een contentplanning voor social media incl. campagne visuals en er werd een Linkedin campagne gedraaid om zoveel mogelijk naamsbekendheid te generen. De campagne ‘De Kracht Van’ werd uiteindelijk verlengd met het redactioneel verslagleggen van wederom vijf regiobezoeken, echter nu met nieuw VNO-NCW voorzitter Ingrid Thijssen. Een mooi eindstuk van de campagne waarbij ‘De Kracht Van’ verbinding duidelijk zichtbaar en voelbaar was.

    Aan de slag met marketing?

    X