Zuivere Koffie

De uitdaging #Ambitie

Zuivere Koffie is een jong uitzendbureau voor horeca en evenementen met een krachtig en rauw imago. Dat is voornamelijk terug te zien in het personeel. Het team heeft een aantal dingen gemeen: ze zijn enthousiast, jong, houden van een feestje en kennen geen 9-5 mentaliteit. Maar hoe kan Zuivere Koffie sollicitanten werven en rekening houden met de doelgroep? En hoe kunnen we gebruik maken van de bekendheid van Wayne Siebenga (een van de eigenaren) door zijn deelname aan het programma ‘Ex On The Beach’? Een klus waar MijnMarketing.com graag mee aan de slag ging!

Onze aanpak #Passie

Deze uitdaging roept om een overkoepelende campagne waar alle communicatie aan kan worden opgehangen. De campagne die na een aantal creatieve sessies tot stand gekomen is, heet ‘EXIT YOUR BOSS’. De ‘EX’ legt een duidelijke link met Ex On The Beach. Om de campagne visueel te ondersteunen, zijn foto’s gemaakt en is er een videocommercial opgenomen. De foto’s zijn op het randje, precies hetgeen Zuivere Koffie kenmerkt en wat de doelgroep aanspreekt. Bij deze ‘edgy’ beelden hoort ook een unieke tone of voice die het geheel ondersteunt. De boodschap werd door de specialisten verspreid via Facebook, Instagram, YouTube en Google met de link naar een landingspagina waar heel laagdrempelig kon worden gesolliciteerd. Offline is de campagne ondersteund middels flyers in de vorm van dollarbiljetten en spandoeken. Deze werden ingezet op festivals.

De doelstelling #Resultaat

Dat de campagne aanspreekt, blijkt uit de resultaten. Er is met deze campagne een stijging van 418% in websitebezoekers gerealiseerd waarbij social en display voor 62% van het verkeer hebben gezorgd. Met een relatief beperkt advertentiebudget heeft de campagne in drie maanden tijd een bereik gegenereerd van 436.262 unieke personen. De landingspagina heeft in deze periode 52% meer bezoekers gehad in vergelijking met de reguliere homepage. Kortom, mooie resultaten die smaken naar meer!

    Aan de slag met marketing?

    X